Malatya Büyükşehir Belediyespor kick boks sporcusu Yasir Çelik, Malatya’nın kick boksta iyi bir potansiyele sahip olduğunu ve bunu kullanması gerektiğini söyledi.
Çelik, kick boks branşının Malatya’da önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "20 yıldır sporun içerisindeyim. Gerek ülkemize gerekse de Malatya’mıza dereceler getirdik. Malatya Büyükşehir Belediyespor sporcusuyuz ve Malatya’mızı elimizden geldiğince temsil etmeye çalışıyoruz" dedi.
Kick boksta Malatya’da yetenekli sporcuların olduğunu kaydeden Çelik, "Malatya’da kick boks branşında tecrübeli antrenör ve yetenekli sporcular var. Kan ve ter akıtarak bir yerlere gelebiliyorsun. Bu anlamda da biraz sabretmek gerekiyor. Yetenekli ve başarılı sporcular var. Ben inanıyorum ki, birkaç seneye kadar büyük başarılar elde edilebilir" ifadelerini kullandı.
Kick boks gelişmesi için farklı etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini altını çizen tecrübeli sporcu, "Malatya’da spor adına organizasyonların düzenlenmesini istiyoruz. Sadece kick boks değil, her türlü alanda organizasyonun düzenlenmesi sporcular adına önemli. Bunun maddi ve manevi olarak Malatya’ya büyük getirisi olacaktır" diye konuştu.
Çelik, ailelere de bir çağrıda bulunarak, "Spor, fiziken, ruhen ve zihnen gelişim için önemli bir rol oynamaktadır. Sporun hangi branşı olursa olsun, ailelerimizin çocuklarını spora yönlendirmelerini istiyoruz. Çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmasında sporun büyük rolü vardır" dedi.