Malatya Büyükşehir Belediyespor atletizm takımı Ayvalık’ta düzenlenen Balkan Şampiyonası’ndan 3 gümüş, 1 de altın madalya ile döndü. Başarılı atletlerin antrenörü Mahmut Aluçluer şimdiki hedeflerinin Ulusal Bayrak koşuları olduğunu söyledi.
18 Nisan’ da Balıkesir Ayvalık’ta düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda hem ülkemizi hem de Malaatya’yı temsil eden Malatya Büyükşehir Belediyespor sporcuları 3 gümüş madalya ile döndü. Yıldız ve Büyük Erkekler kategorisinde Malatya takımı 3 gümüş madalya kazandı. Aynı zamanda milli takım sporcuları olan atletler yarışlara Türkiye adına da katıldı.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcularından Feriye Karakurt ise, Genç Bayanlarda 1. olarak altın madalyanın sahibi oldu. Aynı zamanda milli takım antrenörü olan Malatya Büyükşehir Belediyespor Atletizm antrenörü Mahmut Aluçluer yaptığı açıklamada, “İlimiz adına toplam 4 madalya kazanmış olduk. Belki daha iyisini de elde edebilirdik. Oldukça önemli sporcuların arasında bu dereceleri almak da iyi bir performans kabule edilebilir. Ancak biz durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aksaray’da yapılan Turkcell Küçükler Liginde yarı finale çıktık yolumuza burada ulusal bayrak yarışmasında 4X800’de 3. oldular. Her iki yarışmada da ter döken sporcularımızı kutluyoruz. Cuma günü Antalya’ya da Ulusal Bayrak yarışmasına gideceğiz. 4X200 ve 4 x800 metrede yine önemli dereceler bekliyoruz” diye konuştu.