Malatya Final Okulları Robotik Kulübü, yıl boyunca yapmış olduğu proje çalışmalarını MalatyaPark Alışveriş Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşturdu.
İnsansı robot ve köpek, örümcek, sanayide kullanılan robot teknolojileri, robot kollar ve otomasyon sistemlerini sergileyen Malatya Final Okulları öğrencileri, ziyaretçilerin de büyük beğenisi topladı. Ayrıca İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Özdemir, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavuk ve beraberindekiler çocukların projelerini inceleyerek, Malatya’da böyle bir organizasyonun yapılmasının gurur verici olduğunu ifade ettiler.
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan Karadayı, “Malatya’da ilk defa ‘Robot Festivali’ yapılıyor. Malatya Final Okulları olarak, her yıl bu etkinliklerimizi tekrarlayacağız. Ülkemizde ve özellikle bölgemizde çocuklarımızın mekanik ve robotik teknoloji alanında üreten taraf olmaları için çalışıyoruz. Okul öncesi dönemden başlayarak, çocuklarımıza robotik eğitiminin verilmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Okulumuzda da çocuklarımızın seviyesine göre eğitim müfredatları ile eğitim vererek, bu becerileri kazandırıyoruz. Robotik eğitimi çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların anlamlı yaşam becerileri kazandırmayı hedefleyen bir programdır. Ayrıca robotik eğitimi fizik, matematik, elektronik ve algoritma becerileri kazandırır” dedi.