Üniversiteler Spor Ligi Finaller kapsamında 34 erkek 19 bayan takımının katılımıyla başlayan müsabakaların finalleri, Samsun Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu’nda Pazar günü oynanan 20 maçla sona erdi.
Tamamlanan karşılaşmalar sonucunda ortaya çıkan puan tablosunda üçüncü sırayı geçen sene ikinci olan Malatya İnönü Üniversitesi alırken, gümüş madalyanın sahibi bu sene lige ilk kez katılan ama kadrosunda bulundurduğu milli oyuncularla favoriler arasında gösterilen Girne Amerikan Üniversitesi oldu. Bu senenin şampiyonu ise, geçtiğimiz senede olduğu gibi İstanbul Aydın Üniversitesi oldu.
İnönü Üniversitesi Masa Tenisi Kaptanı Okan Orhan, İnönü Üniversitesi olarak üçüncülük kupasını aldıklarını belirterek, ilk gün talihsiz bir mağlubiyet aldıklarını daha sonra maçları kazanmalarına rağmen Aydın Üniversitesi’nin Girne Üniversitesi’ni yenmesiyle final maçının formalite maçına döndüğünü, fakat Türkiye üçüncüsü olmanın gururunu taşıdıklarını ifade etti.
Takımın milli sporcusu Miraç Kahraman ise, sakatlığına ve turnuvanın ilk maçında alınan mağlubiyete rağmen devamında gösterdikleri mücadelenin üst düzeyde olduğunu belirterek, Türkiye şampiyonasında 106 üniversite arasında alınan 3.lük gibi Türkiye derecesi yapmanın üniversitemiz için alışkanlık haline geldiğini kaydetti.
Takıma yeni katılan Fesih Turdu da, Doğu üniversitelerinin masa tenisinde İnönü Üniversitesi sayesinde söz sahibi olmaya başladığını ifade etti.
İnönü Üniversitesi Masa Tenisi Antrenörü Oğuz Avcı, altyapılardan yetişen üst düzeyde oyunculara sahip olduklarını bu yüzden her geçen gün daha ileriye gittiklerini ve onları bugünlere getiren altyapı antrenörlerine teşekkürü borç bildiklerini kaydetti.
Avcı, Bayan Takımında son 2 yılın şampiyonu olan Derya Tuncal’dan eksik kadrolarına rağmen elde edilen altıncılıkta bayan takımında tecrübeli oyuncu Rukiye Yılmaz’ın üst düzey performansının etkisinin tartışılmaz olduğunu ve takıma yeni katılan Merve Kaya ve Fatma Özoğlu’nun ellerinden gelenin en iyisini yaparak bu başarıda pay sahibi olduklarını sözlerine ekledi.
Oğuz Avcı, gelecek sezonlarda daha da ileriye taşıyacaklarını belirterek, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve üniversite yönetimine teşekkür etti.