Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, “Suyuma Sahip Çıkıyorum” adlı boyama kitabı ile anaokulu öğrencilerini su tasarrufu konusunda bilinçlendiriyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Yeşilyurt Mustafa Aksoğan Anakolu öğrencilerine boyama kitabı hediye etti. MASKİ’nin çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla “Suyuma Sahip Çıkıyorum” sloganı ile su tüketimi konusunda bilinçlendirmeye çocuklardan başladığını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Dr. Özdemir, “Tasarruf dünyanın her yerinde dikkate alınması gereken bir sorumluluktur” dedi.
Çocukların suya sahip çıkması için çalıştıklarını ifade eden Özgür Özdemir, “Biz de bu sorumluluğu küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılamış olacağız. Çocuklarımızın sularına sahip çıkmasını sağlayacağız. Bu nedenle çocuklar için su tasarruf bilincini küçük yaşlarda kazandırılması amacıyla boyama kitapçıkları bastırdık. İlk olarak anaokulu öğrencilerine su tasarrufunu anlatan boyama kitabı hediye ediyoruz. Malatya merkez ve merkez ilçelerdeki tüm anaokulu öğrencilerine kitapları ulaştıracağız. Daha sonra ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik kitaplar bastırarak dağıtacağız. Su tasarrufu küçük yaşlarda alışkanlık haline gelmesi lazım. Onların öğrenimine katkı sağlamak bizim en önemli görevlerimizden bir tanesidir. MASKİ olarak su konusunda özel çalışmalar yapmaktayız. Çocukların eğlenerek, boyayarak öğrenecekleri su tasarrufu boyama kitapçıklarının dağıtımına başladık” ifadelerini kullandı.