Engelliler Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yapan MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi A. Seydi Genç, engelli vatandaşların sorunlarının çözüm beklediğini söyledi.
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan Malatya Mazlumder Yönetim Kurulu üyesi A.Seydi Genç, engelli bireylerin haftasını kutladıklarını belirterek engellilerin sorunlarının bir türlü çözüme kavuşturulmadığını ifade etti. Türk Halkının yüzde 15’inin engelli bireylerden oluştuğunu ve bunların da aileleri ile birlikte yüzde 45 olarak toplumun yarısını oluşturduğunu kaydeden Genç, “Güya devlet ve millet nezdinde pozitif ayrımcılığım olduğunu söylenir. Nedense bizler bunu fazla görmüyoruz. Sıkıntılarımız bir türlü giderilmiyor. Biraz yerel yönetimlere veya devlete sitem etsek bir şeyler talep etsek hemen kıyamet kopuyor” dedi.
Hükümetin özellikle engelliler için bir çok iyileştirmeler yaptıklarını ve bunları saymakla bitmeyeceğini ifade eden Genç, tek sorunun ise bunları hayata geçirmek olduğunu söyledi.