Meston son teknolojik makineleri bünyesine katmaya devam ediyor. Malatya’daki ilk ve tek emprenye kazanını satın alan fabrika, ürettiği ahşap ürünlerin ömrünü uzatacak.
Satın alınan makinenin işlevinin geniş olduğunu söyleyen Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, "Emprenye işlemi ahşap üretiminde çok önemli bir bölümü oluşturmaktadır. Meston’un son konsept olarak başlamış olduğumuz ahşap işlemede en temel ihtiyacımızı karşılamaktadır. Özellikle açık alanlara uygulayacağımız ahşap ürünlerinde emprenye işlemi yapılmaktadır. Tankımız 6 m3 kapasiteye sahiptir. Emprenye, çeşitli yöntemlerle ahşabın bünyesine değişik kimyasal maddelerin emdirilmesi işlemidir. Bu işlemle ahşabı mantar, böcek, termit, deniz kurdu gibi zararlılardan koruyarak ahşabın hizmet ömrü en az 10 kat arttırılmaktadır. Emprenye işlemi, ahşabın türüne, kullanılacağı ortama ve beklenen hizmet ömrüne bağlıdır. Fabrikamızın bünyesinde yeşil ve kahve renkli olmak üzere iki renk çeşidimiz vardır. Emprenye işlemi her tür inşaat uygulamaları, cephe kaplaması, bahçe mobilyaları, çit, veranda, pergole, iskele, marina, çocuk oyun alanları, tarım alanları vb. işlerde kullanılacak ahşaplar için uygulanacaktır’ ifadelerini kullandı.
Malatya’da bu tesisin ilk olduğunu ifade eden Boyraz, "Malatya’da bu tür işlemleri yapmak isteyen firmalarımız Elazığ’a kadar gitmek zorunda kalıyorlardı. Biz 6 m3 kazanı tercih ederken, sadece Meston’un ihtiyacını düşünmedik, bütün Malatya’nın ihtiyacını düşündük. Artık emprenye işlemi burada yapılabilecek. Meston’u kent dizayn olarak hedef koyduk. Bölgenin en büyük firması olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Bu işlemlerle firmamız daha da güçlenmiş oldu. Buna benzer çalışmalarımıza devam edeceğiz. Firmamızı geliştirerek, daha da büyüteceğiz. Bu sistem için yaklaşık 150 bin lira harcadık. Malatya’da büyük bir eksikliği gidermiş olacağız. Yeni alınan makinemiz Malatya’ya hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen başta Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Faik Yıldız ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.