Malatya Final Okulları’nın ilk mezunları büyük bir coşku ile keplerini fırlattılar.
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet ve Kep Töreni mezun olacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrencilerin hep bir ağızdan Final andını okumasıyla devam eden törende, Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Doğan yaptığı açış konuşmasında, mezun olan öğrencilere güzel temennilerde bulunarak, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Program daha sonra ortaokul öğrencilerinin koro ve dans gösterisi ile devam etti. Bu arada dereceye giren öğrencilere de plaketleri verildi. Okulu birincilik ile bitiren öğrenciler yaş kütüğüne plaka çaktı ve bayrak-flama devir teslimi yapıldı. Daha sonra sahneyi alan Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan FDD müzik grubu misafirlere coşkulu anlar yaşattı.
Programın finalinde de tüm mezun öğrenciler, öğretmenlerinin elinden mezuniyet belgelerini alarak hep birlikte mezuniyet pastasını kestiler. Final marşı ve havai fişek eşliğinde keplerini atan öğrenciler sahneyi alan DJ ile gönüllerince eğlendiler.