MHP Malatya İl teşkilatı, Miraç Kandilini Kuran-ı Kerim okuyarak ve tüm Malatyalılara açık bir şekilde semazen gösteriyle idrak ettiler.
MHP Malatya İl Teşkilatı tarafından, Miraç Kandili nedeniyle Kuran’ı Kerim okutuldu, semazen gösterisi düzenlendi. Sümer Park’ta yapılan etkinliğe MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, Hakan Yılmaz, Güzün Koçak, Übeyt Akçin, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin ile il ve ilçe teşkilat yöneticileri katıldı.
Tüm Malatyalılara açık bir şekilde yapılan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikler öncesinde kısa bir açıklama yapan MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Türk İslam alemi için çok önemli olan bir geceyi idrak edeceğimizi hatırlatarak, “Miraç Kandilini idrak edeceğiz. Recep ayının 27’nci gecesi Cenabı Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyiselam’ın refakatinde, rehberliğinde yüce peygamberimiz H.z Muhammet, Mescidi Haram’dan Mescidi Aksaya Burak isimli bineğiyle gitmişlerdir. Yine orada Cenabı Allah’ın izni ve davetiyle makama kadar gitmiştir. Bu gece Türk İslam alemi için çok büyük önemi ve ulviyeti vardır. Bu gecemizin hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.
SEMAZEN GÖSTERİLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ
MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem’in konuşmasından sonra Kuran’ı Kerim okundu. Ardından da semazenlerin gösterileri vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.