MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, doğduğu köy Sarıhacı köylülerinin kendisi için düzenlediği birlik beraberlik etkinliğine katıldı. Etkinliğe yüzlerce kişi katılırken, MHP’li Yıldız, "Akçadağlılar, artık çantada keklik değildir" dedi.
MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, doğduğu köy Akçadağ Sarıhacı köylülerinin misafiri oldu. Yıldız’ın onuruna düzenlenen etkinlikte hem Akçadağ’ın ileri gelenleri hem de tüm Sarıhacı köylüleri katıldı. Yemek ziyafetinden sonra kısa bir değerlendirme yapan MHP’li Yıldız, yemek etkinliği düzenleyen tüm arkadaşlarına, köylülerine teşekkür ederek, “Allah hepinizden razı olsun. Allah sizin eksikliğinizi vermesin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın, inşallah. Cenabı Hak, hepimize ömrümüz boyunca bu şekilde birlik ve beraberlik versin. Ve bundan sonra da bütün Akçadağlı hemşehrilerim Akçadağlılarla, Darendeli ve diğer tüm ilçelerdeki hemşehrilerimin eksikliğini vermesin. Ben buranın bir evladı olmaktan gurur ve şeref duyuyorum. Burada bacıların, annelerim, ağabeylerim ve kardeşlerim var. Sizinle birlikte olmaktan bu havayı birlikte kutluyor olmaktan çok mutluyum” dedi.
"Ben bir Akçadağlı olarak, Akçadağlıların bu kadar sahip çıkması özellikle de köylülerimin bu kadar sahip çıkması beni gerçekten duygulandırıyor” diyen Yıldız, şunları kaydetti:
"Allah hepinizde razı olsun. Sahip çıktığınız sürece aslında Akçadağ var olacak. Siz sahip çıktığınız sürece Darende var olacak. Siz sahip çıktığınız sürece, sözünüz olacak. Akçadağ’ın bir evladı vardı, hepimiz onu seviyorduk. Bazı siyasi çalışmalar onu geri de bıraktı. Ama bir Akçadağlı olarak sizden şunu rica ediyorum. Akçadağ’ın ve Malatya merkezdeki nüfusu kayıtlı toplam oy 118 bindir. Ama Akçadağ’ın Malatya’da hiç sözü geçmiyor. Bu şundan kaynaklanıyor. Bazı siyasi partiler sizlerin oyunuzu çantada keklik görüyorlar. Bakın Malatya’nın beli bir yerinde oyu da çok az hatta en az olan ilçelerde milletvekili adayları var ve en baştalar. Ama 118 bin oyu olan bir ilçenin adayını göstermiyorlar. Eğer bu seçimlerde partisine bakmadan, daha önce kime oy veriyor oluyorsanız olun bu sefer Akçadağlı bir kardeşiniz aday. Eğer bu kardeşinizin elinden tutarsanız, meclise taşırsanız, birlik olursanız bundan sonraki her seçimlerde bütün siyasi partiler bir Akçadağlı muhakkak seçilecek yere koyacaklar. Çünkü Akçadağlı kendi adamına sahip çıkıyor diyecekler."
"AKÇADAĞLILARIN BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÖSTERMESİ GEREKİYOR"
"Bu seçimde Arif Yıldız olmuş, diğer seçimlerde de başka birisi olur. Ama Akçadağlıların birlik ve beraberliği göstermesi gerekiyor" diyen Yıldız, bunun aslında Arif Yıldız’a oy değil, Akçadağ’ın kendisine vereceği oy olduğunu belirtti. Yıldız, "Akçadağ’ın geleceğine bir oydur. Eğer birlik ve beraberliğimizi sağlarsak, öncelikle Akçadağ’ın sesi duyulur. İşte benim ricam budur. Sizlerden oy istemek bile benim için züldür. Siz benim köylülerimsiniz. Ben sizden oy beklemiyorum. Oy istemiyorum, sizlerden çalışmanızı bekliyorum” deyince köylüler tarafından uzun bir süre alkışlandı. Ardından Yıldız, “Başka köylülere gidip, bizim insanımız var. Bizim insanımız varken başka bir yere oy kullanmayın ki, birlik ve beraberliğimiz belli olsun. Daha sonra Akçadağ’ın sözü yerde kalmasın. Bu şekilde sizlerin çalışmasını bekliyorum. Hepinizin desteğini ve duanızı bekliyorum. Bu destek ve dua bundan sonra Akçadağlı kim aday olursa herkesedir. Bu seçimlerde birlik ve beraberliğimizi gösterelim ki, ‘Akçadağlı otursun pilavını yesin’ diyenler bir ders alsınlar. Akçadağlı hem pilavını yesin hem de adayını da milletvekili etsin. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
MHP’li Yıldız, konuşmasını tamamladıktan sonra 7’den 70’e kadar tüm köylüleriyle birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.
MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Sarıhacı köyü etkinliğinden önce Akçadağ’ın Aydınlar Mahalle Derneğinin düzenlediği etkinliğe, Kozalak Köylülerinin düzenlediği birlik, beraberlik mevlidine ve bazı taziye ziyaretleri de gerçekleştirdi. Ziyaretlere MHP Malatya Milletvekili Avukat Arif Yıldız, MHP Akçadağ İlçe Başkanı Yusuf Ertaş, MHP Darende İlçe Başkanı Hasan Şentürk ile parti yöneticileri katıldı.