7 Haziran seçimleri kapsamında Malatya’ya gelen Millet Partisi (MP) Genel Başkanı Aykut Edibali, Türkiye’nin AB’den ağır bir ithamla dışlandığını söyledi.
Dün akşam kente gelen Edibali bugün de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bir otelde düzenlediği basın toplantısında ilk olarak Avrupa Parlamentosu’nun sözde Ermeni Soykırımı taslağını kabul etmesine değinen MP Genel Başkanı Edibali, “Türkiye Avrupa Birliği’nden ağır bir ithamla dışlanmıştır. Türkiye’nin alnına kara çalındı. Biz şimdi kimi suçlayacağız? Muhtemelen herkes bu Ermeni meselesinin aslı nedir diye soracaktır. 2015 yılının Ermeni diasporası tarafından Türkiye’yi baskı altına alınması için kullanılacağı biliniyordu. Ama asıl sorulması gereken şudur. Türkiye’nin karşılaşacağı maddi ve manevi sıkıntıları çözmekle görevli makam var. Bu da Türkiye Cumhuriyeti Hükümetidir. Bu hükümet bu iktidar ne yapıyor? Herkes görevini yerine getirmek mecburiyetindedir. Bu görevde sayın Başbakana düşer” dedi.
7 Haziran genel seçim çalışmalarına da değinen Edibali, adayları kamuoyuna açıkladıklarını belirterek seçim beyannamelerini 1 ay önceden açıkladıklarını söyledi.
Herkesin milletçi olduğunu kaydeden Edibali, “Demek ki taklit ediliyoruz. Yükselen değer Türkiye’de Millet Partisidir. Milleti tahtına oturtacak tek partidir” diye konuştu.
Edibali’nin Malatya ziyaretine eski bakanlardan Prof. Dr. Abdülhaluk Çay, MP MYK üyesi Filiz Edibali de eşlik etti. MP İl Başkanı Sait Korkut ise Genel Başkan Edibali’ye Malatya’ya verdiği önemden dolayı teşekkür etti.