Türkiye’de bir ilke imza atarak motosiklet sporuna farklı bir renk katan Malatya İhtisas Spor Kulübü, etkinliklerini hız kesmeden sürdürüyor. Kulüpleşen ilk motosiklet Kulübü olarak Türkiye’de bir ilke imza atan Malatyalı motosikletçiler faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundular.
İHA muhabirine konuşan Motosiklet Federasyonu İl Temsilcisi Ali Ekber Ekici, Malatya İhtisas Spor Kulübü’nün 12 yıllık bir geçmişi olduğunu kaydetti.
Ekici, 12 yıldır Türkiye’de aktif bir şekilde kulübün faaliyet verdiğini belirterek, "Türkiye genelinde Malatya’mızı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Türkiye’de ses getiren yarışmalara da imza attık. Bunun meyvelerini de alıyoruz" dedi.
Motosiklet sporunda önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Ekici, bundan sonra da başarılı çalışmalara imza atacaklarını belirtti.
Malatya İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Yolal ise, kulüp olarak yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını ifade ederek, Malatya’ya motorkros pisti yapılmasını beklediklerini söyledi. Malatya’da yapılacak olan motorkros pistinde bilinçli bir şekilde motora binmeyi öğretmek istediklerini kaydeden Yolal, "Motorkros pistinin Malatya’ya büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hem bilinçli bir şekilde motora binmeyi öğretiriz hem de sporcularımız burada antrenmanlarını yapabilirler. Bu noktada herkesin desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.