Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanlığı’na atanan Mehmet Sağdıç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Beraberinde MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte MTTB’yi ziyaret eden MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Bu gün Milli Türk Talebe Birliği’ni ziyaret amacımız yeni oluşan yönetime hayırlı olsun demek ve bundan sonra yapacakları işlerde Rabbim’den temeli etmek” dedi.
Milli Türk Talebe Birliği’nin köklerinin çok derinden gelen ve iyi insan yetiştirilmesinde çok ciddi emek sarf eden bir kurum olduğunu dile getiren Balin, “Şuanda da gerçekten Milli Talebe Birliğinden mezun olmuş ve eğitim almış insanlarımız ağabeylerimiz Türkiye yönetiminde çok ciddi yerlerde bulunmaktalar. Türk Talebe Birliğinin görevleri içerisinde ortaokul, lise ve üniversitede bulunan öğrencileri almak ve onları yetiştirmek, onlara dava şuuru vermek, onlara nasıl bir Müslüman olmayı aşılamak, İslam’ın gereklerini öğretmek ve bilgilendirmekle meşguldür. Bu dava ruhunu bu yaşam ruhunu aldıktan sonrada daha sonraki hayatlarında da bunları tatbik edecek fırsatları bulduklarında da bunları çok güzel laiki ile de çok güzel yerine getiriyorlar” dedi.
MTTB İl Başkanlığı’na atanan Mehmet Sağdıç’ın da bundan önce olduğu gibi özveri ile çalışmalarını sürdüreceğine inandığını ifade eden Balin, “Gençlerimizi inandıkları inançları uğruna o kültürleri vererek geleceğe hazırlayacaklarını eminiz. Ben kendisine ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma bu görevlerde hayırlar vermesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Malatya için Türkiye için güzel görevler yapmasını tekrar cenabı haktan niyaz ediyor şahsım ve yönetim kurulunu kabul ettiği için tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTTB İl Başkanı Mehmet Sağdıç da, “Ben bu görevi çok kıymetli değer verdiğim bu derneğin kurucu başkanı Mücahit Balin’den devralmaktan onur duyuyorum. Çünkü onun yetiştirdiği ve bugüne kadar getirdiği çalışmaları biz daha üstüne koyarak devam ettirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
MTTB’nin bir akademi olduğunu ve kendilerinin de burada dava şuurlu nesil yetiştirmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Sağdıç, “Allah’ın izniyle bu çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde devam ettireceğiz. Burada öğrenciler gelip hem çaylarını içecekler muhabbetlerini yapacaklar hem de akademik olarak kendilerini geliştirecekler. Burada İslami şuurlu gençleri yetiştirmeyi düşünüyoruz” dedi.