TÜBİTAK’ın katkılarıyla Malatya Vakıfbank Ortaokul’u öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı. Fuarda 60 öğrenci, yaptıkları 30 projeyi sergiledi.
Malatya Vakıfbank Ortaokul Müdürü Cengiz Uğur, “Fuarımızın amacı çocuklarımızın kendilerine olan özgüvenlerini ortaya koymak. Öğrencilerimizin de fuara olan ilgisinin çok fazla. Çocuk deyip de geçmemek lazım, çocuk çok şey yapabilir. Hani çocuklar için bilmiş denir ya, gerçekten çocuklar çok bilmiştir. Bunları bu tür fuarlarla ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu fuarda toplam 30 projemiz var ve her projede 2’şer tane öğrencimiz yer alıyor. Toplam 60 öğrencimiz gerçekleştirdiğimiz bu Bilim Fuarı’nda görev aldılar, çalışmalarını sergilediler. Bu fuarımızı TÜBİTAK’ın desteğiyle gerçekleştiriyoruz. TÜBİTAK bu manada çocuklarımızı bilime, araştırmaya, proje üretmeye çocuklarımızı yönlendirmiş oluyoruz. Öğrencilerimizin ilgisi çok fazla” diye konuştu.
Geometrik Şehri eserleriyle fuara katılan okul öğrencilerinden Mesih Işık, “Geometrik cisimleri tanıtmak amacıyla katılıyorum. Bu projeyi 3 kişiyle oluşturduk, eserimizin ismi de Geometrik Şehri. Biz bu eseri kartondan yaptık. Bu eseri hazırlamak bizim için zor oldu” ifadelerini kullandı.
Fuar açılışından sonra stantlar gezilerek, müzik dinletisi gerçekleştirildi.