29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek olan 2015 TEOG sınavına katılacak öğrencilere Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu tarafından moral ziyareti gerçekleştirildi.
Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanları Haydar Şahin, Mehmet Çınar ve diğer yetkililerle birlikte Gözene Mahallesindeki Şehit Mustafa Kaya Ortaokulu’nu ziyaret etti. Burada 8. Sınıf öğrencileri ile sohbet eden Kaymakam Babahanoğlu ve diğer yetkililer, TEOG sınavına girecek öğrencilerle açık havada piknik yaptı. Babahanoğlu öğrenciler ve öğretmenler ile sohbet ederek sınav öncesi moral verdi.
Kaymakam Babahanoğlu ve beraberindekiler daha sonra Gözene Mahallesi Kur-an Kursunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliklerine katıldı. Kursiyerlerle bir araya gelen konuklar etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Bu arada yarın başlayacak olan 2015 TEOG Sınavı birinci oturumunda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders sınavında 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40’ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30’ar dakika olacak.
TEOG sınav takvimine göre ikinci dönemde sınavlar 29-30 Nisan 2015’te yapılacak. Ardından 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde ise mazeret sınavları gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise Haziran ayında açıklanacak.