TÜBİTAK’la “4006 Bilim Fuarları” projesi kapsamında Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde bilim şenliği düzenlendi. 46 çalışmanın sergilendiği bilim şenliğinde farklı projeler yer aldı.
Yapılan araştırmalardan teknolojik projelere birçok çalışma bilim şenliğinde sergileniyor.
TÜBİTAK’la “4006 Bilim Fuarları” projesi kapsamında Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen bilim şenliğinde 46 çalışma sergileniyor. 14-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenen bilim şenliği kapsamında okulda eğitim gören öğrenciler yaptıkları projeleri ziyaretçilerle paylaşıyor ve bilgiler aktarıyor.
Bu yıl okulda 3.sü düzenlenen bilim şenliğinde yapılan projeler oldukça dikkat çekici. Matematiğin öğrenciler tarafından neden sevilmediği yönünde yapılan çalışma oldukça ilginç. Öğrenciler çalışmalarında okullarını da unutmadı. Engelliler için yapılan barkot okuma sistemi de bilim şenliğinde sergileniyor. Çalışmalar kapsamında suikastlar de araştırıldı. Tarihteki önemli suikastlar neden ve sonuçlarıyla öğrenciler tarafından araştırma konusu olmuş.
Okul Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, 110’a yakın öğrencinin proje yaptığını, amaçlarının öğrencileri ilerleyen yıllarda bilimsel çalışmalar yönünde cesaretlendirmek olduğunu söyledi.
Veliler de öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyerek bilgiler aldılar.