AK Parti Malatya Milletvekili adayları, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Orduzu Kireçocağı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
Orduzulular’ın yoğun ilgi gösterdiği toplantı, miting havasında geçti. ’6’da 6’ sloganlarının atıldığı toplantıda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, Türkiye’nin büyük bir değişim yaşadığını ifade etti. Son 13 yılda 13 milyar TL’den fazla Malatya’ya yatırım yapıldığını hatırlatan Özhan, bütün Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan toplam yatırımdan birkaç kat daha fazla yatırım yapıldığını kaydetti. Çözüm sürecini AK Parti’nin başlattığını ifade eden Özhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz, ’barış’ dedikçe, onlar ’kan’ diyorlar. Biz, ’çözüm süreci’ dedikçe, onlar ’silah’ diyorlar. Biz, ’huzur gelsin’ dedikçe, onlar ’çatışma devam etsin’ diyorlar. 2002’den beri elimizi uzatıyoruz. 2 Kasım 2002’de iktidara geldik, sadece 19 gün sonra 21 Kasım 2002’de olağanüstü hali kaldırdık. ’Kürt meselesi, AK Parti’nin meselesidir’ dedik. 2005, 12 Ağustos’ta ilk kez bir Başbakan açıkça sağa sola çekmeden, kıvırmadan, ’Kürt meselesi benim meselem, ancak biz çözeriz, hata yapılmışsa hesabını sorarız’ dedi. Bu süreci biz başlattık. 2009 yılında ismini koyduk, parlamentoya getirdik. Açık seçik bir şekilde meclisin çatısı altında yaşanmış bütün zulümlerin hesabını sormak istedik. Hatırlayın o görüşmeler sırasında CHP çıktı, ’Analar ağlamasın mı? Dersim’de analar ağlamasın deseydik, Dersim’e askerimiz müdahale edemezdi’ dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’da oturduğu yerden alkışlarken kendinden geçiyordu. Böyle ikiyüzlü ve alçakça bir siyaseti takip ediyorlar.”
“KOALİSYON RÜYASI GÖRÜYORLAR”
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bayram Taşkın ise, AK Parti’nin başlatmış olduğu büyük bir proje olan çözüm sürecinin nihayete erdirilmesi için genel seçimin büyük önem taşıdığını ifade etti. Taşkın, Türkiye’nin en büyük demokratikleşme hamlesi olan sivil anayasanın inşası projesinin hayata geçirilmesi adına 7 Haziran’ın büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek, başkanlık sistemi için de önemli bir süreç yaşadıklarını belirtti. Taşkın, CHP ile MHP’nin ısrarla 7 Haziran sonrası bir koalisyon rüyası gördüklerini belirterek, “Bir araya gelmezler demeyin, Allah korusun yine 2002 öncesine, o kötü dönemlere Türkiye’yi götürmek için var güçleriyle çalışıyorlar. O dönemdeki ekonomik ve sosyal sıkıntıları hepiniz hatırlarsınız. İnşallah 7 Haziran’da sandığa sarılırsanız, Türkiye bir kez daha 2002 öncesini yaşamayacaktır ve AK Parti hükümet olmayı sürdürecektir” diye konuştu.
“AK PARTİ MİLLETİN HAREKETİDİR”
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar da, Cumhurbaşkanından Başbakan’a, il teşkilatından ilçe teşkilatına, belediye başkanlarından milletvekillerine ve milletvekili adaylarına kadar bir hareketin neferleri olduklarını kaydetti. Yaşar, AK Parti hareketinin milletin hareketi olduğunu ifade ederek, “Sizin varlığınızı, gücünüzü, geleneğinizi, göreneğinizi, yaşam tarzınızı, inançlarınızı, bu ülkeye hakim kılacak hareketin adıdır AK Parti. AK Parti, günlük bir siyasetin adı değil, AK Parti eski siyasi partilerde olduğu gibi kısır çekişmelerin olduğu bir parti değil. Türkiye’yi büyütmenin, vatandaşların gücünü merkeze taşımanın hangi mezhep ve meşrepten gelirse gelsin bu memleketin asıl sahiplerinin mührünü Çankaya’ya, Beştepe’ye, Ankara’ya, İstanbul’a, Malatya’nın hükümet konağına vurması için başlatılan bir harekettir” dedi.