Malatya’nın Darende ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku"nu anlattı.
Darende Esnaf ve Kefalet Kooperatif Toplantı Salonu’nu dolduran Darendeliler anlatılanları beğeniyle dinlediler.
Darende Esnaf Kefalet Kooperatif Toplantı Salonu’nda Darende Müftülüğü tarafından organize edilen “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku” konulu Kutlu Doğum Haftası programı Darende halkından tam not aldı. Program saat 13.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Somuncubaba Cami İmam Hatibi Mustafa Baş’ın Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Darende Müftüsü Ahmet Varol kısa bir konuşma yaptı. Varol, “Hz. Peygamber’in (S.A.V) sevgisi etrafında toplumumuzda birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile ülkemizde ve yurt dışında 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası Programları düzenlenmektedir. Bugün bizler de Darende Müftülüğü olarak, bu sene Diyanet İşleri Başkanlığınca Kutlu Doğum Haftası teması olarak belirlenen ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu konferansa iştirak etmiş bulunuyoruz. Kutlu Doğum Haftası denildiğinde Hz. Peygamberi anmak daha da önemlisi anlamak O’nun temsil ettiği değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu slayt gösterisinin sunumu ardından Darende İlçe Müftülüğü’nün ilahi gurubu çeşitli ilahiler seslendirdiler. Programa katılan Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası temasının ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku’ olarak belirlendiğini ifade ederek, “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri İslam dünyasında Balkanlardan Kafkaslara, Orta Asya’ya bir Peygamber şölenine dönüştü. Peygamberi anlamanın, sevmenin ve ona bağlı olmanın ilgisini ve gücünü gösterdi. Ama ne yazık ki bugün yaşadığımız manzara, İslam dünyasının Peygamber efendimizin mesajlarını çok da iyi anlamadığını gösteriyor. Her gün barut kokuları burunlarımızı kırar oldu, bomba sesleri yüreğimizi hoplatır oldu. Acılar, ölümler, şehitler, zulümler, baskılar, feryatlar, ıstıraplar İslam dünyasını neredeyse bir asırdır yorgun bıraktı” ifadelerini kullandı.
Darende Esnaf Kefalet Kooperatif Toplantı Salonu’nda yapılan Kutlu Doğum Haftası programına, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İlçe Müftüsü Ahmet Varol, ilçe vaizleri Nuri İbrahim Ateş, Ömer Faruk Şahinalp, Mustafa Gezer, İlçe Jandarma Komutanı Üstğ. Rauf Özgenç, ilçe Emniyet müdürü Arif Köse, CHP Malatya Milletvekili Adayı Hulusi Porgalı, daire amirleri ve çok sayıda Darendeli katıldı.
Program sonunda misafirlere gül ve kitap dağıtıldı.