"Ah Halepçe" isimli konferansa Yeşilyurt Belediyesi’nce davet edilen Halepçe Belediye Başkanı H. Kerem Muhammed, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret etti.
Yeşilyurt Belediyesi, 16 Mart 1988 yılında Halepçe’de yaşanan ve binlerce masum insanın can verdiği katliamı anlamak ve anlatmak için bugün Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda saat 19.00’da düzenleyeceği "Ah Halepçe" konulu konferansa onur konuğu olarak davet ettiği Halepçe Belediye Başkanı H. Kerem Muhammed Malatya’ya gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Bu kapsamada Yeşilyurt Belediyesini ziyaret eden Halepçe Belediye Başkanı Muhammed yaptığı konuşmada, "1988 yılında Halepçe’de yaşanan insanlık dramında Halepçe’de insanlığın öldürülmeye çalışıldığını herkes biliyor. Ama bugün Halepçe’de İnsanlık ölmedi, Halepçe artık barışı simgeleyen yarınlara umutla bakan insanların yaşadığı bir şehir oldu. Ben Halepçe Katliamını önemseyen ve bu konuda konferans düzenleyerek Halepçe dramını tüm Dünya’ya Malatya’dan duyurmak isteyen Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Bizi davet ettiniz ve bizde Malatya’ya geldik. Göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı çok memnun kaldık. Allah başarılarınızın devamını daim kılsın" dedi.
POLAT, "HALEPÇE İLE KARDEŞ İLÇE OLMAK BİZİM İÇİN GURUR VESİLESİDİR"
Ziyarete ev sahipliği yapan Başkan Polat ise, "Halepçe bizim için simge yerlerden bir tanesidir, bizim gençlik yıllarımızda Irak’ta Saddam Hüseyin’in zulmü hüküm sürmekteydi. Ayrıca İran ile Irak arasında savaş vardı, 27 yıl önce yaşadığımız Halepçe katliamında çoluk, çocuk, genç, yaşlı kimyasal bomba kullanılarak bir şehir yok edilmekle yüz yüze kalmıştı. Yüce Rabbimiz "Mü’minler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin" demektedir. Halepçe ile bizim dini bağımız var, ayrıca aynı bölgenin insanı olarak aramızda kardeşlik hukukun çok ileri olduğu bir bölgemizdir. Halepçe ve Yeşilyurt’un kardeş ilçe olması Yeşilyurt için gurur duyulacak bir gelişmedir" dedi.