Mhp Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Yüce Mevla’sına kavuşan Başbuğumuz’un kalplerimizdeki ve zihinlerimizdeki yeri ve önemi hiç değişmedi” dedi.
Şahin yayımladığı mesajında, Türk dünyasının bilge lideri ve Türk milliyetçilerinin Başbuğ’u Alparslan Türkeş’in vefatından üzerinden 18 yıl geçtiğini belirterek “Ancak, bu 18 yılda, bizi, Türkiye’yi ve bütün Türk yurtlarını acılara boğarak, Yüce Mevla’sına kavuşan Başbuğumuz’un kalplerimizdeki ve zihinlerimizdeki yeri ve önemi hiç değişmedi” ifadelerine yer verdi.
Gökhan Şahin’in açıklaması şu şekilde:
“Ülkemizin tümüyle kuşatıldığı, çözüm adı altında peşkeş çekilmek istendiği, milli birlik ve bütünlüğümüzün tehlikede olduğu bu karanlık dönemde yolumuzu başbuğun düşünce ve fikirleri ile Türk-İslam Ülküsü aydınlatıyor.
Daha genç bir Harbiye öğrencisi iken, kafası yüksek ideallerle, gönlü Türklük aşkı ve ülküsüyle dolu, ufku geniş bir insan olarak temayüz eden Rahmetli Başbuğumuz, son nefesini verinceye kadar da bu vasıflarıyla ülkesine hizmet etmiştir. Hayatının her kademesinde ülkesine ve milletine hizmet etmiş, yetiştirdiği yüz binlerce genci bu kutsal mücadelenin saflarına, aşk ile iştirak ettirmiştir.
Türk-İslam ülküsünü ve Türk milliyetçiliğini, sadece vicdan ve fikir boyutunda savunulan değerler olmaktan çıkartmıştır. Onların ülke ve dünya gündeminde icra imkânına zemin oluşturmuş, bu kutlu fikirleri siyasi ve sosyal zeminde geniş bir vizyonla temsil etmiştir.
Cenabı Allah’ın rızası yolunda, 80 yıllık bir ömrü Türk-İslam davasına vakfederek ‘’ Bir Türk milliyetçisi nasıl olmalıdır?’’ın cevabını, tarihin altın sayfalarına işlemiştir. Gözlerden dökülen yaşlar, dillerden dökülen ayetler, hüzün dolu yürekler, sevda yüklü gönüller,’’Başbuğlar ölmez!’’haykırışlarında. Bu kutlu sevdanın, toprakla örtülmeyeceğinin; bu irfan sayfasının umutsuzlukla bütünleşemeyeceğinin ispatıdır.
Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e, vefatının 18. yılı vesilesiyle bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor. Başbuğumuzun, aziz hatırası önünde bir kez daha saygı ve sevgilerimizle eğiliyoruz. Dualarımız seninledir. Yüreklerimiz seninledir. Ruhun şad olsun, mekanın nur dolsun ve cennet olsun”.