Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, Battalgazi Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Çanakkale’ye bisiklet turu düzenledi. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla IV. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na katılacak olan bisiklet severler, Cuma günü sabah Çanakkale’ye hareket edecekler.
Malatya’dan otobüsle Çanakkale’ye hareket edecek olan bisiklet severler, Çanakkale ilinde 100 km’lik şehitlere saygı bisiklet turunda bulunacak. Malatya’dan alacakları toprakları şehitlerin mezarına götürecek olan Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyeleri, Battalgazi Belediye Binası önünde toplandı. Burada yapılan basın açıklamasına Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Mustafa Ekici ve dernek üyeleri katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyelerinin Battalgazi Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Çanakkale’ye Şehitlere Saygı Bisiklet Turu düzenlediklerini belirterek, “Bugün 2015 yılı Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyeleri, Çanakkale Şehitlerimizi bizzat yerinde ziyaret edip, onlara rahmet ve minnet duygularını belirtmek üzere Malatya’da aldıkları toprakları Çanakkale şehitliğimize götürmek üzere elçilik görevlerini kendilerine tevdi ettik. Bisiklet topluluğumuz buradan hareket edip, Çanakkale’deki ecdat şehitliğimizi ziyaret edip, Malatya’daki şehitlikten ve kırklar şehitliğinden almış oldukları toprakları Çanakkale’deki şehitlerimize iletecekler. Kendilerine uğurlar olsun diyorum. İnşallah milletimiz Çanakkale gibi bir zaferle sonuçlanacak olsa da milletimiz öyle bir dramla karşı karşıya kalmasın diyorum” diye konuştu.
Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ise, Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na katılacak olan Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyesi bisiklet severlere başarılar diledi.
Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan açıklama sonrası Şehitlere Saygı Turu’na katılacak olanlara bisiklet severlere ‘hayırlı yolculuklar’ diledi.