Malatya’nın AK Parti’ye verdiği yüzde 72’lik desteği daha da yukarılara taşımayı hedefleyen AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Söğütlü Cami çevresinde bulunan esnaflarla bir araya geldi.
Söğütlü Cami çevresinde bulunan esnafın düzenlediği kahvaltı programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Başbakan Başdanışmanı ve Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, Malatya Milletvekili ve Adayı Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekili Adayları Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkçi, Bayram Taşkın, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer katıldı. Tüm AK Parti milletvekili adaylarının katıldığı esnaf ziyareti sırasında AK Partililer yoğun ve sıcak ilgiyle karşılandı. “Bir otelde ya da lokantada kahvaltı yapmaktansa esnaflarımızla iç içe olmak çok daha keyif verici” diyen AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, esnaflarla bir arada olmaktan dolayı çok mesut olduklarını dile getirdi.
Esnaflarla yapılan kahvaltılı toplantının ardından tüm AK Parti Malatya Milletveki Adayları, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) başkan ve üyeleriyle bir araya geldi. Esnaf odası başkanlarının da katıldığı toplantıda açış konuşmasını yapan ESKKK Başkanı Ali Evren, “Bazı esnaf dalları artık yerlerine sığmıyor. Teknolojiden faydalanmak istiyor, yeni makineler getirmek istiyorlar. Bunlar için ise yeni mekânların tahsis edilmesi gerekiyor” dedi.
“Hükümetin esnaflar için programı açıklandı acaba Malatya milletvekillerinin özellikle 3. dönemde milletvekili olacak Öznur Çalık’ın esnaflar için programı nedir” diyerek söze başlayan (ESOB Başkanı Şevket Keskin, esnafa ve Malatya’ya ne verecekler diye soruyorum?" dedi.
AK Parti Milletvekili adayı Bayram Taşkın da, “Ticaretin vazgeçilmezi güven ve istikrardır. 7 Haziran’dan sonrada ülkedeki güven ve istikrar sizlerin oylarıyla devam edecektir. O güven ortamında ticaret erbabımız adım daha öne gidecektir” diye konuştu.
“Her şeyin başı, sağlık, huzur, güven” diyerek söze başlayan AK Parti Milletvekili adayı Bülent Tüfenkci de, “Huzurun, güvenin ve istikrarın olmadığı yerde ne ticaret olur nede esnaflık olur. Bu nedenle AK Parti’nin yapmış olduğu en önemli icraat çözüm süreci, çözüm süreciyle ilgili AK Parti’nin iki buçuk yıllık süre içerisinde ortay koyduğu performans ve geldiği nokta iyileştirmeleri de beraberinde getirmiştir. Bu durum sadece Malatya için değil Türkiye için bir kazançtır” ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili adayı Nurettin Yaşar ise, “Toplumun nabzını esnaf ve sanatkâr tutar. Her kesimle temas halindedir, herkesin derdini, ihtiyacını bilir. Dolayısıyla ticari bağı ayakta tutmanın haricinde sosyolojik dengenin en önemli unsurlarından biridir” diye konuştu.
AK Parti Milletvekili adayı Mustafa Şahin de, “Esnafın AVM’lerle ilgili sıkıntıları var onlara sonuna kadar katılıyorum. AVM’lerin şehir merkezinde olması esnafa yapılan en büyük kötülüklerden biridir. Elbette ki değişen, dönüşen Dünyamızda bir takım yenilikleri de insanlarımızla buluşturmak zorundayız. Bir tarafı ihya ederken diğer tarafı ezmemek içinde gereken gayreti göstermek boynumuzun borcudur” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili adayı Öznur Çalık ise, muhalefeti eleştirerek sözlerine başladı. “Bazıları SSK’nın genel müdürlüğünü yaptı. O dönem SSK’ların nasıl bir durumda olduğunu hepiniz biliyordunuz” diyen Çalık, “SSK’yı idare edemeyen biri bugün Türkiye’yi idare edebileceği düşüncesiyle bol keseden laflar atıyor. SSK’yı idare edemeyen adam Türkiye’yi nasıl idare etsin? Şu anda kullandığımız NATO yolu bilinen çevre yolu artık ana yol haline geldi. Çevre yolu 2015 yılı itibariyle tam 500 milyonluk yatırım programına alınmış durumda” diye konuştu.
Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Malatya milletvekili adayı Taha Özhan da, “7 Haziran seçimlerinden sonra Malatya’mızın kaldığı yerden çok daha güçlü bir şekilde kaldığı yerden devam etmesini istiyoruz. Şehrimize gerçekten yekûn anlamında bakacak olursanız ciddi bir finansman sağlanmış ve yatırım yapılmış durumda” diyerek, 7 Haziran sonrası hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.