TOKİ tarafından Malatya’daki basın mensupları ve Gaziler için yaptırılan konutların teslim edilmesine rağmen halen sorunları olduğu belirtildi.
Yapımı tamamlanan ve bir ay önce anahtar teslimi yapılan 441 adet TOKİ konutlarında halen bazı sorunların çözülmemesi konut sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Evlerine taşınan ve birçoğu dar gelirli ailelerin olduğu konut sahipleri her gün yeni bir sorunla karşılaştıklarını söylüyorlar. Doğalgazın bir ay içinde açılacağının söylenmesine rağmen halen gazın açılmadığını belirten konut sahipleri, yetkililerle görüştüklerinde ise gazın 2 ay sonra geleceğini belirtiler. Yaşanan bu sorun nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, dairelerdeki kapı, pencere, derz dolgusu ve musluklardaki sorunların söylenildiği halde yüklenici firma tarafından bir türlü çözüme kavuşturulmadığını dile getirdiler.
Binaların bulunduğu alandaki cadde ve sokak ışıklandırmalarının olmaması, binaların akşam saatlerinde zifiri karanlıkta kalmasının da ulaşımı zorlaştırdığını belirten konut sahipleri, bina aralarındaki cadde ve sokakların hala asfaltlanmamış olmasının da araç sürücüleri için zorluk oluşturduğunu belirttiler.
TOKİ’nin oluşturduğu site yönetimi tarafından aidatların toplanmasına rağmen kapıcılık hizmetlerinin halen bulunmamasını belirten konut sahipleri, verdikleri paraların ise karşılığının olmamasını eleştirdiler. Tamamlanan konutlarda halen merkezi sisteminde devreye sokulmaması nedeniyle TV izleyemeyen vatandaşlar, yüklenici firmanın kendilerini mağdur ettiklerini söylediler.