AK Parti’den Malatya Milletvekili seçilen Bülent Tüfenkci, düzenlediği basın açıklamasıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. Tüfenkci, “Halkımız koalisyon istemiştir” diyerek muhalefet partilerinin söz verdikleri vaatleri tutmaları için kendilerine bir fırsat doğduğunu belirtti.
AK Parti’de 5. sıradan milletvekili seçilen Bülent Tüfenkci, bir basın açıklaması düzenleyerek seçim sonuçlarını değerlendirdi. Tüfenkci, kendisinin Meclis’e gitmesini sağlayan seçmenlere teşekkür ederek, “Sizlerin duası ve gayretiyle bu noktaya geldik. Sizlerin ve teşkilatımızın gayretiyle sürpriz denilebilecek bir noktaya geldik. Malatyalı hemşerilerimizin bütün karalamalara, oyunlara AK Parti’nin yanında durarak cevap vermiştir. Bu seçimlerin sonucuna kimlerin sevindiğini, kimlerin üzüldüğünü görüyoruz ve ne kadar büyük bir zafer kazandığımızı bir kez daha görmüş oluyoruz” dedi.
CHP ve MHP’nin toplamının AK Parti kadar etmediğini söyleyen Tüfenkci, "Halkımız koalisyon istemiştir, bu seçim bir handikap gibi görülebilir ancak biz milletimizin kararına saygı duyuyoruz. Koalisyonun nasıl kötü sonuçlar doğurduğunu seçim boyunca izah etmeye çalıştık. AK Parti bu milletin omurgasıdır, istikrarsızlık uzun süre devam etmez. Muhalefet partilerinin verdikleri vaatleri yerine getirmeleri için artık önlerinde bir fırsat” diye konuştu.
Tüfenkci, ülke olarak sonuçlardan ders çıkarmak gerektiğini ifade etti.