Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından resepsiyon düzenlendi.
Double Try By Hilton’da gerekleştirilen Resepsiyona eşleri ile birlikte Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengül, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karlı, İlçe kaymakamları ve belediye başkanları, yargı mensupları ile emniyet mensupları ve kentteki kurum amirleri katıldı.
Gecenin açış konuşmasın yapan Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, insanoğlunun tarih boyunca en önemli ihtiyaçlarından birisinin huzur ve güven içinde yaşamak olduğunu ifade ederek, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve yaşatılmasının da çağdaş dünyanın en önemli önceliği olduğunu vurguladı. Kurulduğu günden bu güne kadar ülkede huzur ve güvenliğinin teminatı olan Polis Teşkilatının Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olduğunu belirten Urhal, “Dünyanın en güçlü Polis Teşkilatları arasında olan teşkilatımız, kuruluşundan bu güne kadar engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, modern donanım ve ekipmanlarıyla halka hizmet vermeyi şiar edinmiştir” dedi.
Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da büyük bir coşku ile kutladıklarını belirten Urhal, “Devletimizin ve milletimizin selameti uğruna, hayatını feda eden arkadaşlarımızı rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.
Resepsiyonda Polis Teşkilatına desteklerinden dolayı Gözde Sağlık Grubu adına Dr. İbrahim Karaman’a, Hilton Oteli Müdürü Haluk Bilgili’ye ve Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç’a teşekkür plaketi verildi. Daha sonra protokol tarafından 170. kuruluş yıldönümü anısına hazırlanan pasta hep birlikte kesildi.
Canlı müziğinde yer aldığı gece daha sonra muhteşem havai fişek gösterisi ile son buldu.