5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli ile bazı ilkokul öğrencileri ve idarecileri Vali Süleyman Kamçıyı ziyaret etti.
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak ve müdürlük personeli ile Şehit Ahmet Fırat İlkokulu, Yeşilkaya İlkokulu, Elif Şireli İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Yeşilkaya İlkokulu ve Ali Nahit İlkokulu Müdürleri ile bu okullardan seçilen başarılı öğrenciler Vali Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti. Vali Kamçı’ya çiçek takdim eden ziyaretçiler ve öğrenciler adına Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Çolak, kendilerini kabul ettiği Vali Kamçı’ya teşekkür etti. Çolak, çevrenin korunması amacıyla ilkokul seviyesinden başlayarak, bilinçlendirme çalışmalarını genele yaymaya çalıştıklarını belirterek, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladıklarını söyledi.
Vali Kamçı da, Çevre ve Çevre gününün önemine değinerek, çevrenin temiz tutulması gerektiğini, bunun da toplum sağlığı açısından önemli olduğunu belirtti. Çevre temizliğine fazla önem verilmediğine dikkat çeken Vali Kamçı, öğretmenler aracılığı ile öğrencilerin bu konuda bilinçlendirildiğini, öğrencilerinde bu konuda duyarlı davranarak arkadaşlarını ve toplumu duyarlı olmaya davet etmesi gerektiğini söyledi. Kamçı, “Çevre temizliği toplumun sağlığının ve güzelliğinin kaynağıdır. Bu nedenle çevremizi temiz tutmamız ve korumamız gerekiyor” dedi.
Öğrencilerle bol bol sohbet eden Vali Kamçı, başarılı öğrencileri tablet bilgisayar hediye ederek ödüllendirdi.