Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü H.Avni Dizman ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürü H.Avni Dizman ve yöneticiler Türkiye İstatistik Günü münasebetiyle Vali Kamçı’yı makamında ziyaret ederek, gün dolayısı ile yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Dizman, her yıl 25 Nisan tarihinin Türkiye İstatistik Günü olarak kutlandığını, bu yıl kutlamaların Van ilinde DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca ortak düzenlenecek etkinliklerle 27 Nisan 2015 Pazartesi günü kutlanacağını, bundan dolayı kendilerini önceden ziyaret ettiklerini belirterek, Vali Kamçı’ya teşekkür etti.
Vali Kamçı’da, Türkiye İstatistik Kurumu’nun Türkiye için önemli veriler toplandığı, araştırıldığı, değerlendirildiği ve ilgili birimlere bu verilerin verildiği bir kurum olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve teşekkür etti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, beraberinde Atletizm Antrenörleri Mahmut Aluçluer, Erdal Altuntaş, Nevzat Koşar ve 18 Nisan 2015 tarihinde Balıkesir ilinde yapılan 14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda dereceye giren Atletler Derya Karakurt, Serkan Doğan, Salih Korkmaz, Haydar Nurullah Kara ile Mustafa Özbek de Vali Kamçı’yı makamında ziyaret etti.
İl Müdürü Fındıklı, 14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda Malatya’yı temsil eden atletlerden Derya Karakurt’un Genç Bayanlar 10 km. yürüyüşünde Balkan birincisi, Serkan Doğan’ın Büyük Erkekler 20 km. yürüyüşünde Balkan ikincisi, Salih Korkmaz’ın Genç Erkekler 10 km. yürüyüşünde Balkan ikincisi, Haydar Nurullah Kara’nın Yıldız Erkekler 10 km. yürüyüşünde Balkan ikincisi olduğunu ve Mustafa Özbek’in de Genç Erkekler 10 km. yürüyüşünde Dünya Barajı’nı geçtiğini belirtti. Bu sporcuların, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da yer alacaklarını, bu şampiyonalarda da derece elde etmek istediklerini, 27 Nisan 2015 tarihinde Kastamonu ilinde yapılacak Balkan Şampiyonası’na ve 17 Mayıs 2015 tarihinde de İspanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılmak için Milli Takım Kampına davet edildiklerini söyledi.
Vali Kamçı ise, Atletleri ve Antrenörleri Malatya’nın adını atletizm dalında başarılı bir şekilde duyurdukları için kutlayarak, başarılarından dolayı kol saati hediye etti. Önümüzdeki günlerde ve yıllarda yapılacak dünya şampiyonalarında da Malatya’nın adını duyurmaya devam ettirmeleri temennisinde de bulunarak, başarılar diledi. Kamçı, “Genç atletlerimizin gelecekleri çok parlak. Kendilerini ileride birer antrenör olarak görmek isteriz” dedi.