Yamaç Mahallesinde yaşayan mahalle sakinleri, Mahalle Muhtarı Mehmet Hanifi Akdağ’ın öncülüğünde istişare toplantısı yaptı.
Yamaç Mahallesi Muhtarlığı önünde gerçekleşen toplantıya çok sayıda mahalle sakini katıldı. Mahalle sakinleri mahallenin sorunları ile ilgili görüş alış verişinde bulunduktan sonra kısa bir değerlendirme yapan Muhtar Mehmet Hanifi Akdağ, yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı ve 450 konutun bulunduğu mahallelerinde birçok sorunlarının olduğunu ifade etti. Konuşmasında siyasileri de eleştiren Muhtar Akdağ, “Burada yaşayan mahalle sakinleri en az 60-65 yıllık mazisi olan sakinler ama işgalci oluyor her nedense kentsel dönüşüm adı altında haksızlığa uğruyoruz, işgalci diye yok sayılıyoruz” şeklinde konuştu.
Daha önce de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yamaç Mahallesi’nde bulunan evlere ve parsellere verilen fiyatlara itiraz ettiklerini hatırlatan Muhtar Akdağ, “Burada yaşayan 260 ev sahibinin şikâyet dilekçesini TOKİ’ye iletmiştik. O zaman da orada bulunan yetkililer bana Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ve milletvekillerinin bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarının ve mağduriyetlerin olmadığını ifade etmişti. Bizim yetkililerden burada yaşayan insanların sorunlarına kulak verilmesini biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Burada yaşayan insanların neredeyse yüzde 70’e yakını sosyal yardımlaşmanın verdiği yardımlarla geçinen insanlar” dedi.
Muhtar Akdağ önümüzdeki günlerde Ankara’ya gidip tekrardan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile görüşeceğini ve sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını ifade etti.