Edebiyat türü yazılarından dolayı birçok ödül alan yazar Canan Tan, Malatya ve Malatyalılardan övgüyle söz etti.
4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nda değerlendirmelerde bulunan Canan Tan, Malatya’ya 5 yıldır geldiğini belirterek, bunun kendisi için çok büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.
Hayatının en uzun imza gününü Malatya’da gerçekleştirdiğini ve bunu her yerde dile getirdiğini belirten Canan Tan, şöyle konuştu:
“Malatya Anadolu Kitap Fuarı dört yaşında ama ben beş yıldır Malatya’ya geliyorum. İlk kez ‘Malatya Okuyor’ kampanyası için geldim. Fuarlar başlayınca da her yıl gelir oldum. Benim için çok büyük bir mutluluk. Benim imzalarım çok uzun sürer ama Malatya’da unutamadığım çok şey var. 8 saatlik imzayı ilk defa Malatya’da yaptım. Hem de yağmurlu bir günde, okuyucular kuyrukta bekledi. Bunu her yerde anlatıyorum. Malatya insanının çok iyi okuduğuna inanıyorum. Bilmiyorum bunun kökenine nasıl ineriz ama Malatya’nın bir kere özel bir kültürü var. Diyarbakır gelini olarak bu yöreyi çok iyi biliyorum. Malatya’nın da aydınlık beyinlere sahip insanlardan kurulu olduğunu biliyorum. Onun için de çok güzel kaynaşıyoruz. Bana gösterdikleri sıcak ilgi için Malatyalılara çok teşekkür ediyorum. Ben de onların ilgisini boşa çevirmiyorum ve her sene fuara geliyorum.”