Yeşilyurt Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Türkiye genelinde gerçekleştirdiği "Temiz Çevrem" kampanyası çerçevesinde İnönü Mahallesinde ilk adımını attı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu "Temiz Çevrem" kampanyasının amacı çevremizi kirletmemek ve bu konuda vatandaşları, çocukları gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek adına bilgilendirmek ve uyarmaktır.
Temiz Çevre ve Sağlıklı Toplumu hedef alan Yeşilyurt Belediyesi bu kapsamda Temiz Çevrem kampanyasına İnönü Mahallesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden katılan yetkililer, muhtarlar, vatandaşlar ve Mehmet Emin Bitlis İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
"Yeşilyurt Bizim Evimiz, Evimizi Temiz Tutalım" sloganıyla hareket eden Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Temizlik Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları ve öğrencileri bu konuda bilgilendirmek için, atıkların tekrardan kullanılabilmesi için çer-çöp kutularına ve Geri Dönüşüm Evlerine atılmasını istedi.
Yeşilyurt Belediyesi daha önce hayata geçirdiği ÇER-ÇÖP ve Geri Dönüşüm Evleri projeleriyle geri dönüşüme önem kazandırmış ve binlerce ÇER-ÇÖP kutusunu okullara, kamu kurumlarına ve apartman sitelerine dağıtmıştı. Bu kapsamda Geri Dönüşüm Evleriyle yerinde ayrıştırmanın önemi ve her atık çöp değildir anlayışıyla hareket eden Yeşilyurt Belediyesi çevreye ve temizliğe gösterdiği hassasiyeti gözler önüne serdi.