Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayarak, “Çalışan kesimin her zaman yanında olacağız” dedi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’yle ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP’li Yıldız, Malatya’nın ve Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınma mücadelesinde iş kardeşlerin hayati rol ve önemli olduğunu belirterek, emeğiyle değer üretmenin, alın teriyle helal kazan arayışında olan milyonlarca çalışanın Milliyetçi Hareket için paha biçilmez bir özellik olduğunu vurguladı. Yıldız, “Değişik meslek ve iş kollarına mensup işçi kardeşlerimizin samimi ve iyi niyetli gayretleriyle sosyal ve ekonomik atalet, var olan tüm engellere rağmen körelecek ve gerileyecektir. İş hayatının adaletli, özgürlükçü, katılımcı, rekabetçi ve teşvik edici bir iklime ve hüviyete kavuşması; kuşkusuz çalışanlarımızın fedakârlıklarıyla daha da belirgin ve görünür hale gelecektir. Dayanışmanın güzellikleri, yardımlaşmanın ayrıcalıkları ve kardeşlik bağlarının vazgeçilmezliği işçilerimizin destekleriyle güçlenecek, dolayısıyla zafiyet içinde bulunan toplumsal huzur her şeye rağmen belini doğrultacaktır” ifadelerini kaydetti.
Türkiye’de iş ve çalışma yaşamına yönelik olarak 14 yıldır AK Parti hükümetinden somut bir adım atılmadığını anımsatan Yıldız, gelir dengesizliği başta olmak üzere çalışan kesimin hiçbir derdine derman olunmadığını kaydetti. İşçi ve memur maaşlarına yapılan komik artışlar, geçim standartlarının bile gerisinde bırakıldığını belirten Yıldız, “Artışlar çalışan kesimden misliyle geri alınmıştır. Bizim hedefimiz ve amacımız, Türkiye’deki çalışma ve yaşam koşullarını insan onuruna yaraşır bir standarda kavuşturmaktır. Alın teri ve emeğin karşılığını hak sahiplerine fazlasıyla teslim etmektir. Bu sebeple MHP olarak, çalışan kesimin her zaman yanında ve destekçileri olacağımızın özellikle bilinmesini istiyoruz” dedi.
1 Mayıs tarihini kavga ve çatışma için uygun bir zaman aralığı olarak gören gafillere aradıkları imkân ve fırsatı vermemek herkesin sorumlulukları arasında olduğunu ifade eden Yıldız, 1 Mayıs’ın huzur ve sükûnet içinde kutlanması, ayrımcılığın, ayrıştırmanın ve anarşinin sözcülüğünü yapanlara peşkeş çekilmemesi gerektiğini vurguladı. Toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkının demokratik ve hukuk sınırları çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten MHP’li Yıldız, el ele, gönül gönüle “Emek ve Dayanışma Gününün” idrak edilmesinin ihtiyaç olan işbirliği ve sağduyuya büyük katkılar sağlayacağını kaydetti. Yıldız, "Bu duygularla, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, Cenabı Allah’tan aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirecekleri bir ömür temenni ediyorum" dedi.