MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız ve eşi Fatime Yıldız, birlikte El Emeği Göz Nuru Fuarını gezdi. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında halk eğitim merkezleri ve diğer kurumlardaki usta öğreticilerin kadroya alınacağını söyledi.
MHP’li Yıldız, halk eğitim merkezlerindeki usta öğreticilerin ve öğrencilerin el emeklerinin yok olmak üzere olan kültüre iyi bir ışık tuttuğunu belirterek, Milliyetçi Hareket iktidarında usta öğreticilerin kadro sorununu çözeceklerini taahhüt etti. Milliyetçi hareket iktidarında hem kültüre hem de kadınların el emeklerine gereken önemi vereceklerini belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Toplumun tarihi ve kültürel müşterekleri öne çıkarılacak, tarihi ve bilimsel belge ve gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunacağız. Farklılıkların öne çıkarılması yerine ortak değerlerin bütünleştiriciliğinde milli bir bakış açısının kamuoyuna yansıtılması; bu kapsamda müşterek değerlerimizin din adamları, eğitimciler, sosyologlar, kanaat önderleri, medya kuruluşları tarafından anlatılması ve işlenmesi sağlanacaktır. Dış destekli sivil toplum kuruluşları ve medya organlarının yıkıcı ve ayrıştırıcı faaliyetlerine mani olunacaktır. Ekonomik teşvikler, sosyal projeler, eğitim politikaları geliştirilerek halkın refahının yükseltilmesi temin edilecektir. Ülkemizin her yerinde fiziki altyapının geliştirilmesi, okullaşma oranının artırılması, nitelikli eğitim kadrolarının ülke ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştirilmesi ve görevlendirilmeleri sağlanacaktır.”
“MİLLİ İRADE YOLSUZLUK İÇİN KILIF YAPILDI”
AKP iktidarında adalet, huzur ve refahın kalmadığını belirten Yıldız, milletin kutuplaşma ve çatışma içine sürüklendiğini söyledi. Bugün Türkiye tablosunun milli ve manevi değerlerimizin tahrip edildiği, terörün azdığı, bölücülüğün cesaret bulduğu, işsizlik ve yoksulluğun tırmandığı, yolsuzluk ve adaletsizliğin zirve yaptığı bir dönem olduğunu anlatan Yıldız, "İşsizlik, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik, eğitim sistemindeki çarpıklık ve sosyal güvenlik sistemindeki yetersizlikler ile her alanda yaşanan yozlaşma ve yolsuzluk, Türkiye’nin önünde duran ve köklü temelleri bulunan başlıca sosyoekonomik sorunlardır. MHP iktidarıyla Türk milletinin başlatacağı yeni bir medeniyet yürüyüşü; manevi iklimini Türk- İslam kaynaklarından, kültürel temellerini kadim değerlerimizden alacaktır” dedi.
Arif Yıldız ve eşi Fatime Yıldız, tek tek stantları ziyaret etti.