MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacaklarını söyledi.
MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Tecde Mahalle sakinleri ve esnaflarıyla bir araya geldi. MHP’li Yıldız, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde Milliyetçi Hareket iktidarına yoğun bir teveccüh olduğunu belirterek, “Bizim iktidarımızda devlet idaresi milletimizin bir emaneti olarak görülecek. Yolsuzluklara, rüşvete, yağmacılığa ve kayırmacılığa meydan verilmeyecektir. Toplum hayatını, demokratik rejimi ve ahlaki değerleri tahrip eden, halkın devlete olan güvenini azaltması ve toplumsal dokuyu tahrip etmesi yanında kaynak israfına, yatırım ortamının bozulmasına ve uluslararası itibarımızın zedelenmesine yol açan yolsuzluğa karşı köklü ve kalıcı tedbirler alınacak, yolsuzluk yapanlar ve yolsuzluğu doğuran unsurlarla etkili bir mücadele yürütülecektir. Yolsuzlukları önlemek, yolsuzluklarla mücadelede etkin ve kalıcı politikalar üretmek ve ilgili kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlamak üzere, özerk bir ‘Yolsuzlukla Mücadele Kurulu’ oluşturacağız. Yozlaşmanın önlenebilmesini sağlamak için kamu yönetimini, sivil toplum, medya ve özel teşebbüsü kapsayacak temel ahlaki düzenlemeler yapılacaktır. Yolsuzluğun toplumumuzdaki olumsuz etkilerinin önlenmesi temiz kuşaklar yetiştirilebilmesi için her yıl 17-25 Aralık tarihleri arasındaki dönem ‘Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ ilan edeceğiz” dedi.
“KAYISI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK”
Milliyetçi Hareket iktidarında tüm çiftçilerin rahat bir nefes almasını sağlayacaklarını belirten Yıldız, çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacaklarını ve mazotun bir lira 75 kuruş olacağını kaydetti. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında çiftçilere yapacakları hizmetleri şöyle özetledi:
“Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız. Çiftçilerin ucuz elektrik kullanmaları sağlayacağız. Elektrik fatura bedellerinin hasat dönemi fatura edilerek tahsili edeceğiz. Başta Malatya’nın temek ekonomik değeri olan kayısıya özel destekleme programı uygulayacağız. Kayısı milli ürünlerimiz arasında yerini alaca. Kayıysa fiyat garantisi vereceğiz. Böylelikle hem kayısı üreticimiz hem Malatya’mız hem de ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Kayısımızda hak ettiği değere kavuşacaktır.”
“HAYVAN ÜRETİCİLERİ DE RAHAT BİR NEFES ALACAK”
MHP iktidarında hayvan üreticilerinin de rahat bir nefes alacağını belirten Yıldız, hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV yüzde 1’e düşürüleceklerini söyledi. Milliyetçi Hareket iktidarında meraların etkin kullanımı teşvik edeceklerini ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
“Canlı hayvan kaçakçılığı önleyeceğiz. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecektir. Çiftçimizin yerli ve kaliteli tohum çeşitlerine ulaşması sağlanacak, bu amaçla sertifikalık tohum desteği artırılacak, tohum üretiminde Ar-Ge için verilen destek yükseltilecektir.”