MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, Malatya’nın içme suyunun dünyanın en cazibeli 3 içme suyu olmasına rağmen çok pahalı olduğunu belirterek, “İçme suyu yarı fiyatına olmalıdır” dedi.
Yıldız, genel seçim çalışmaları kapsamında Turgut Özal Mahalle sakinleriyle açık hava toplantısında buluştu. Toplantıya katılan herkese teşekkür eden MHP’li Yıldız, “Milliyetçi Hareket Partisi 46 yılın tecrübesi ve özgüveni ile çalışmalarını sürdürüyor. Ne isek oyuz, umut tacirliği yapmadık. Neyi dediysek onun yanında, arkasında ve izindeyiz. Biz sözlerini unutan geçmişini gömlek gibi değiştiren ilkesizlere hiç benzemedik” diye konuştu.
“AKP’NİN YAPTIĞI YOLLAR HER YIL TAMİR GEREKTİRİYOR”
AKP iktidara gelirken önemli vaatlerde bulunarak geldiğini anımsatan Yıldız, gerçekten de vaatlerin bir kısmını yerine getirdiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Ama bunu yaparken sadece yandaşlarını kalkındırmak için çalıştı. İlk zamanlarında yolları yaptılar. Bunu da bizden önce bu yolları kimse yapmadı dediler. Halbuki rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal otobanları ilk yapandır. 10 yıl sonra dahi otobanları tamirat etme gereği olmazken AKP’nin yaptı yollar her yıl tamir ediliyor. Örneğin Malatya Beyler deresi üzerinde 1 yıl geçmeden köprü tamirata alındı.”
“SU YARI FİYATINA OLMASI GEREKİYOR”
Malatya’nın ciddi sorunları olduğunu hatırlatan MHP’li Yıldız, Malatya’nın o kadar ciddi sorunu dururken her yıl yol ve kaldırımların sökülüp yapılmasının hiçbir anlamı olmadığını kaydetti. Malatya suyunun Dünya ülkelerinde en cazibeli 3 içme suyu kaynaklarından bir tanesi olduğunu anımsatan Yıldız, şunları kaydetti:
“Bu kadar cazibeli içme suyu kaynağımız olmasına rağmen en pahalı içme suyunu Malatyalılar içiyor. Çünkü yandaşlarına para kazandırmak, kaldırım ve yolların parasını ödemek için bu kadar su bu kadar pahaldır. Su fiyatının yarı fiyatına olması gerekiyor. Eğer Milliyetçi Hareket dönemi olsaydı, ki bizim dönemde Mehmet Yaşar Çerçi döneminde içme suyu şimdikinin üçte biri fiyatındaydı. Çünkü MHP vatandaşını düşünen bir partidir. Ama AKP yandaşlarını düşünen bir partidir.”
“MALATYA’YI YÖNETMEYE HAZIRIZ”
Milliyetçi Hareket Milletvekili adaylarının hem Malatya’ya hem de Türkiye’yi yönetmeye hazır olduğunu belirten Yıldız, hem vatandaşların hem esnafların hem memur ve tüm kesimlerin sorunlarını çözme gayreti içinde olacaklarını kaydetti. MHP iktidarında asgari ücretin 1400 lira, en düşük emekli maaşının da asgari ücretten az olmayacağını belirten Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emeklilerimize Mart ve Eylül aylarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Emeklilikte yaş ve prim gün sayısına takılanların önündeki mağduriyeti gidereceğiz. Evi olmayan muhtaç ailelere ev yapacağız. Ev yapamadığımız ailelere ise aylık 250 lira kira desteği vereceğiz. Her başarılı öğrenciye 10 bin lira kupon vereceğiz. 4 yıl sonra işe girince faizsiz bir şekilde ödemesini geri alacağız.”
“MHP İKTİDARINDA ATANMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK”
MHP’nin açık hava toplantısına katılan ataması yapılmayan bir öğretmen, “MHP iktidarında atanamayan öğretmenler ne olacak?” şeklindeki soruya Yıldız, MHP iktidarında atanması yapılmayan hiçbir öğretmenin kalmayacağını, bu durumu seçim beyannamesiyle de taahhüt ettiğini kaydetti.