Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Zaviye Mahallesi’ndeki asbest boruların değiştiğini, zamanla Malatya genelinde eski boruların tamamının değişeceğini söyledi.
Başkan Çakır, içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarının Malatya’nın merkez ilçelerine bağlı mahallerinde başlatıldığını söyledi. Çalışmaların Zaviye Mahallesi’nden start aldığını anlatan Çakır, “Zaviye Mahallemiz için 3 bin metrelik bir çalışma yapacağız. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacak olan bu çalışmamız için üçyüzlük çelik boru, 400’lük çelik boru, 700’lük çelik boru, 100’lük duktil boru, 200’lük duktil boru, 110’luk PVC boru kullanılacak. Ayrıca, 28 adet vana yerleştirme ve 25 adet abone bağlantı çalışması gerçekleştirilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte halkımız daha temiz su içme imkanı bulmuş olacak” dedi.
“30 BİN ABONENİN KULLANDIĞI HATTI DEĞİŞTİRİYORUZ”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Zaviye Mahallesi’nde devam eden içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmasını yerinde inceledi. Malatya genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu drenaj hattı döşeme çalışmalarının devam ettiğini belirten Dr. Özgür Özdemir, “Şehrimizde asbest boruların değişimine başladık. Zaviye’de yaklaşık bin metre 700’lük asbest borumuz vardı. 30 bin abonemizin kullandığı ana hattı değiştiriyoruz. Havaların yağışlı olduğu dönemlerde asbest borular ciddi sıkıntılara neden oluyordu. Yol güzergahında olduğu için ağır araçlarda zarar veriyordu. Arızaların önüne geçmek ve daha sağlıklı borulardan su içmek için çalışmaları başlattık. Değişen asbest borulardan en büyüklerinden bir tanesini burada yapıyoruz. Yaklaşık 3000 metrelik bir hat yeniden yapılıyor. Bu hatların büyük bir kısmı çelik olacak.Malatya’nın geleceği için çalışıyoruz. Mahalle halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.