Turgutlu Belediye Meclisi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adına 50. Alanı’nın isminin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Turgutlu Belediyesi Ağustos ayı belediye meclis toplantısına gelen ek gündem maddesiyle önemli bir karara imza attı. Belediye Başkanı Turgay Şirin’in 50. Yıl Alanı isminin ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’ olarak değişik teklifi tüm meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilerek, karara bağlanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sevk edildi. Toplantının açılış konuşmasını yaparak gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Şirin, “Hepinizin malumu olduğu üzere 15 Temmuz Gecesi ülkemizi ve milletimizi kast eden FETÖ terör örgütünün Gazi Meclise saldırma pervasızlığına kadar varan, olağanüstü ve gayri meşru bir durumla, hain saldırılara maruz kaldık. Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış teröristlerin, hain grubun askeri müdahalede bulunmak, yönetimi devralmak, demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma girişimi Yüce Milletimizin sağlam iradesi ile bertaraf edilmiştir. İlimizde ve ilçemizde tüm Türkiye’de olduğu gibi halkımızın demokrasi nöbetiyle hainlere gözdağı verilmiştir. Çok şükür bu darbe teşebbüsü halkımızın direnciyle akamete uğramış, Millet hakkına sahip çıkmıştır. Darbe teşebbüsü milletimizin azim ve sinesine çarpmış ve dağılmıştır. Bu manada 15 Temmuz tarihi Türkiye Cumhuriyeti için bir eşik, aynı zamanda bir dönüm noktası olmuştur. Bu noktada da Demokrasimizi dinamitlemeye kalkan kişilerin Türk Hukuku ve Yüce Türk Milleti önünde hesap vermesi en büyük beklentimizdir. Türkiye Cumhuriyetimize kast edecek her türlü girişim, her türlü ayrıştırıcı ve bölücü hareketin kabul edilemez olduğunu bir kez daha ifade ediyor, Türk Bayrağı altında yaşamaktan gurur duyan her ferdimiz gibi bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden ayrılmayacağımızı; ’Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ düsturunu rehber bildiğimizi belirtir, bu zorlu süreçte hayatını kaybeden askeri ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Bir diğer yandan hain PKK terör örgütüyle mücadele eden ve şehit olan tüm asker ve polislerimize Yüce Allah’tan rahmet dilerim” dedi.
"Birlik ve beraberliğimiz daim olsun"
Teklifiyle ek gündem olarak görüşülen 50. Yıl Alanı isminin ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’ olarak değiştirilmesinin oy birliği ile karara bağlanmasının ardından tüm meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi darbeye karşı halk direnişimizin olduğu 50. Alanı’nın ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’ olarak değiştirmesi, ilçemiz tarihine de düştüğümüz bir not olacaktır. Bu anlamda bugün bizleri arada tutan siz demokrasinin tecelli ettiği Turgutlu Belediyesi Meclisi’nden hareketle tüm ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi saracak birlik ve beraberliğimizin daim olmasını dilerim” diye konuştu.