Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Cuma namazı sonrası Yenimahalle sakinleriyle bir araya geldi.
Cuma namazını Yenimahalle’deki Yeşil Cami’de kılan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, namaz sonrası AK Parti Yunusemre İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Sönmez’in pilav hayrına katıldı. Programa Çerçi’nin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya ve Hakan Akgöl, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Manisa Milletvekili adayları Murat Baybatur, İsmail Bilen, AK Parti Yunusemre İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, AK Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yeter Atik ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“MİLLETİMİZ İSTİKRARDAN YANA”
Konuşmasına üç ayları ve Cuma gününü tebrik ederek başlayan Başkan Çerçi, bu ayların ve gecelerin devlete, millete, ülkeye ve Manisa’ya huzur, düzenlik, birlik ve beraberlik, sağlık ve afiyet getirmesini diledi. Yenimahalle’ye sık sık geldiğini söyleyen Başkan Çerçi, “Biz Yenimahalle’ye sık sık geliyoruz. Zaten hep beraberiz. Bugün de Cuma vesilesiyle bir araya geldik. Önümüze çok önemli bir seçim var. Birbirinden değerli adaylarımızda buradalar. Onlarla ilgili Manisalılar ne yapacaklarını biliyorlar. Memleketimiz istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Güçleniyor, kalkınıyor, gelişiyor. İnşallah huzurdan birlik ve beraberlikten yanayız. Bununla ilgili de sizler takdirinizi yapacaksınız.” dedi.
AİLE YAŞAM MERKEZLERİ
Yenimahalle sakinlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Başkan Çerçi, şöyle konuştu: “Yunusemre Belediyesi yeni bir belediye. Sizler, bizlere çok büyük destek verdiniz. Sizlere müteşekkiriz. Bir yandan ekibimizi kurarken diğer yandan da projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde, aylarda göreceksiniz müthiş yatırımlarla, toplu konutlarla, kentsel dönüşümle, kültürel çalışmalarla, kültür merkezleri, kent merkezleri, kadınlara, gençlere, yaşlılara yönelik çalışmalarımız, merkezlerimiz pek çok projemiz ardı ardına hayata geçecek. Buraya, aile yaşam merkezi dediğimiz özellikle hanım kardeşlerimize önemli bir tesis yapıyoruz. Allah’ın izni ile çok yakında da açılışını gerçekleştireceğiz. Şuan kendi yerimiz olmadığı için şimdilik bazı faaliyetlerimizi kira yöntemiyle çözmeye çalışıyoruz.”diye konuştu.
BAŞKAN ÇERÇİ MAHALLELİDEN SABIR İSTEDİ
Yenimahalle denince akla ilk gelen konuların başında imar konusu geldiğini belirten Başkan Çerçi, “Yenimahalle deyince insanlarımızın aklına ilk gelen konu mahallemizin imar durumudur. Başkanım konuşuyorsunuz ama bizim imar durumumuz ne olacak diye aklımıza gelebilir. Yeni mahallemizin imar açısından düzgün yerleri olduğu gibi sorunlu olan sokaklarımız ve bölgelerimiz var. Yeşil alanla ilgili çalışmalarımız var. İmar ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte bunlar çözüme kavuşmuş olacak. Dolayısıyla büyükşehir yasası gereğince; 5 binlik, 25 binlik planlar büyükşehir tarafından yapılmak zorunda. Büyükşehir meclisine biz yetki verdik. Oradan bu kararlar çıktığında bizde yapacağımız binlik planlarla mahallemiz çok daha güzel bir mahalle haline gelecek. Yenimahalle Manisa’nın en büyük mahallelerinden biridir. İmar işleri biraz zaman alıyor. Sizlerden biraz sabır istiyoruz. Biz sizin içinizdeyiz, her zaman sizlerle beraberiz. Belediyemizin ve gönül kapılarımız hepinize sonuna kadar açıktır. Başkanınızı ne zaman aramak isterseniz arayabilirsiniz. Muhtarımız sizlerin sorunlarını bizlere anında iletiyorlar ve bizlerde bu sorunların çözümü konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz muhtarımızla da vatandaşımızla da her zaman iç içeyiz. Biz her zaman sizlere hesap vermeye hazırız. Biz, sizlere hizmet için geldik ve hizmete devam diyoruz.” dedi.