Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Kaymakam Murat Güven’in rehabilitasyon merkezi ziyaretine Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan da eşlik etti. Kaymakam Güven, kurumda kalan engellileri tek tek ziyaret ederek, istek ve arzularını dinledi.
Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Kaymakam Murat Güven, "Engellilerimizle sohbet ederek beraber bir çay içmenin, yemek yemenin hazzını yaşadık. Burada yaşayan bireylerin engelli kardeşlerimize sahip çıkmak bana en büyük mutluluğu veriyor. Mutlu ve huzurlu bir toplum yaratmanın en önemli şartı, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak ve destek vererek, zorlukları birlikte göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamaktır. Günümüzde engelliliğin gizli veya hayırseverlik konusu olmadığı, artık geniş çapta bir insan hakları meselesi olduğu kabul edilmiştir. Engellilerin topluma dahil edilmesi, bir haktır. Nüfusun önemli bölümünü oluşturan engelli vatandaşların, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, Özürlülerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin toplum içinde sağlanması ilkesinden hareketle özürlülerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır." dedi.
ŞAMPİYONLA YENİŞEMEDİ
Kaymakam Murat Güven, Rehabilitasyon merkezi ziyaretinde rehabilitasyon merkezinde yaşayan ve masa tenisinde Türkiye şampiyonu olan Çiğdem Cesur ile masa tenisi maçı yaptı. Eşit olarak ilerleyen maçta Kaymakam Güven ile Türkiye Şampiyonu Çiğdem Cesur kıyasıya mücadele etti. Kaymakam Güven’in Türkiye şampiyonu Çiğdem Cesur ile çekişmeli geçen maçta kazanan çıkmadı.