Manisa’nın Kula ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın Kula ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Kula’daki kutlama programı, Yunus Emre Kent Meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çelenk sunulması ile başladı.
Meydanda yapılan çelenk sunumunun ardından Yunus Emre Anadolu Lisesinde yapılan kutlamalara Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Melih Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Hasan Baran yaptı. Bugünün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96. yıldönümü olduğunu ifade eden Baran, "O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır.” dedi.
Törende daha sonra, Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri verildi. Atatürk’ün gençliğe hitabı ve Gençliğin Ata’ya cevabının okunmasının ardından Yunus Emre Anadolu Lisesi folklor ekibi gösterilerini sergiledi.
KİCK BOKS GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ
Kula Halk Eğitim Merkezi Kick-Boks kursu sporcuları programda gösteri yaparak izleyenleri büyüledi. Küçük yaşlarda Kick-Boks turnuvalarında gösteri yapan sporcular da dikkatlerden kaçmadı. Sporcuların kendi aralarında yaptığı maçlar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Kutlama programı öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi. Kutlama programının ardından Yunus Emre Anadolu Lisesi bahçesinde öğrencilerin yapmış olduğu resim ve el sanatları sergisi açıldı.