Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı’nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 1995/2 tertip toplam 4 bin 882 er, düzenlenen törenle yemin etti. Asker olmanın heyecanını yaşayan erlerin tören sonrası aileleri ile buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.
Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı’nda acemi eğitimini alan 1995/2 tertip toplam 4 bin 882 er, Albay Arif Seyhun Kışlası’nda (Batı Kışla) düzenlenen törende yemin etti. Yaklaşık 3 haftalık temel eğitimden geçen 1995/2 tertip 2 bin 983 uzun dönem, 359’uncu toplam bin 900 uzun dönem acemi erin yemin töreni coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
Törene Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Eğitim ve Doktrin (EDOK) Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Özsoy, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile yemin eden acemi erlerin aileleri katıldı.
Tören alanına gelen ailelere Türk Bayrağı ve balon verildi. Protokol üyeleri ilk olarak törene katılan aileleri ve acemi erleri selamlamasının ardından 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nın simgesi olan sancak yerini aldı. Sancağın yerini almasının ardından 4 bin 882 acemi er gruplar halinde yemin etti. Acemi erlerin yemin etmesi sonrası, 3 haftalık temel eğitim süresince başarı gösteren toplam 6 acemi ere başarı belgelerini Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu verdi.
BABALARIYLA AYNI YERDE ASKERLİK YAPTILAR
Törende yemin eden acemi erler içinde babası 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda askerlik görevini yapmış toplam 40 Mehmetçik babasına protokol üyeleri tarafından katılım belgesi takdim edildi. Ardından acemi erler adına bir acemi er yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, törende yaptığı konuşmada askerlik görevinin kutsal bir görev olduğunu ifade ederek, yemin eden askerlerin ulusun güvenliğine layık olacağına ve Atatürk düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağına inandığını dile getirdi.
Yürüyüş ile son bulan tören sonrasında askerlerin aileleri ile buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Askerler anne ve babasına sarılarak hasret giderdi.