Ana ve Çocuk Derneği tarafından yürütülen, Dernekler Daire Başkanlığı ve Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Ailem İlk Mektebim’ projesinin seminerinde konuşan Kitle İletişimcisi Canten Kaya yetişkinlerin çocuklarına örnek olması gerektiğini söyledi.
Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Saruhan Bey Ortaokulu ve 8 Eylül İlköğretim okulu öğrencileri ve öğretmenler, Saruhan Bey Ortaokulu Müdürü Ahmet Ali Görgülü, 8 Eylül İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Bahri Etiz, Proje Koordinatörü Ramiz Çoban ve proje ekibinden eğitmen Mahmut Aydın katıldı.
Kitle İletişimcisi Canten Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde ailelerin başarıya etkisi, veliler ve öğrencilerin durumları ile ilgili konular anlatıldı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Kitle İletişimcisi Canten Kaya, yetişkinlerin davranışlarının yaşantılarına yansıtılmasının yetişkinlerin vazifesi olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızı hem kendileriyle barışık hem de kendilerine çevrelerine saygılı bireyler olarak yetiştirmek ve en önemlisi davranışlarımız ile yaşantımıza örnek olmak biz yetişkinlerin vazifesidir. Çocuklarımızdan istediğimiz şeyler en başta bizde olmalı, istemediğimiz özellikler ise bizde olmamalıdır veya olmaması için çaba sarf edilmemelidir. Çocuklarımız her hareketimiz ile bizleri düzgün bir biçimde örnek almalıdır” dedi.