AK Parti Yunusemre İlçe Teşkilatı tarafından Karaköy İki Lüleli cami yanında gece mitingi düzenlendi. Mitingde AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Milletvekili adayı Murat Baybatur ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi halka hitaben birer konuşma yaptılar. Mitingde konuşan Milletvekili adayı Murat Baybatur, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti’nin önerisiyle içme suyuna yapılan yüzde 60’lık indirime karşı çıkan MHP ve çekimser kalan CHP grubunu eleştirdi.
Karaköy Mitingine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Atik, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşlar tarafından konfetiler, meşaleler ve havai fişek gösterisi eşliğinde coşkuyla karşılanan AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur, birer konuşma yaptı.
“BİZİM UFKUMUZA ONLARIN HAYALLERİ YETMEZ”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, mitingde bir konuşma yaptı. Belediye olarak hayata geçirdikleri ve hedefledikleri projelerin istikrarlı bir Türkiye’de devam etmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çerçi konuşmasında şunları söyledi:
“Manisa’da ilk defa belki de Ege bölgesinde ilk defa, 5 bin 500 konutluk toplu konut hamlesini başlattık. Bu söylediklerimiz birilerinin kulağına gitsin. Karşımızda TOKİ’yi Manisa’ya sokmayacağız diye övünen bir zihniyet var. Bir de belediyeyi kurmadan daha 3’üncü ayımızda biz halkımıza garibanımıza dar gelirlerimize, sanayi şehri Manisa’da çalışan evi olmayan işçimize devletimizin imkânlarıyla, hükümetimizin kaynaklarıyla konut yapacağız diye yola çıkan ve bu yolda da yürüyen bir zihniyet var. İşte bu iki zihniyetin ayrımını milletimiz yapacak. İşte 5 bin 500 konut hamlemizi başlattık. Onlar konuşur, biz yaparız. TOKİ Projemizin çalışmaları bir yandan devam ederken bir yandan da Kentsel Dönüşüm Projemizin çalışmaları devam ediyordu. Bu projemizi de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzaladı ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Allah’ın izni ile Yunusemre’de 6 bin 300 konutluk kentsel dönüşümün de startını verdik. Kentsel dönüşüm yapacağımız mahallelerimizdeki kardeşlerimiz 50 yıldır gecekondu da oturuyorlar. Onlar konuşmaya devam etsinler. Bizim ufkumuza onların hayalleri bile yetmez. Birileri konuşur AK Parti yapar. Birileri atar tutar AK Parti yoluna devam eder.”
“MHP VE CHP HDP’NİN KUYRUĞUNA TAKILDI”
TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise yaptığı konuşmasında, “Kuzu postuna bürünmüş teröristlerin şimdi İstanbul’daki meydanlarda ellerine bayrak tutuşturuldu, bu bayraklarımızı ay yıldızlı Türk bayrağımızı sallıyorlar. Bunlar böyle yaparak bu milleti kandıracaklarını zannediyorlar. Daha birkaç ay önce Kobani’yi bahane edip, esnaflarımızın dükkânlarını yakan, çarşıları, pazarları yangın yerine çeviren bunlar değimliydi? Biz mecliste bir iç güvenlik kanunu çıkarmadan buy dönem meclisi kapatmayacağız dedik. İç güvenlik kanunuyla elinde molotofla yüzünü kapatarak eylem yapanları silahlı eylem yapıyor diyerek ceza kanunda değişiklik yapacağız dedik. Bu teröristlerin arkasını sıvazlayanlar, bunların meclisteki ortakları HDP buna karşı çıkacağını biliyorduk. Ama birde baktık ki bu olaylar olduğunda ortalığa çıkıp devlet nerede diye bağıran CHP’si MHP’si onun arkasında kuyruğa girmiş bu kanunun çıkmaması için mecliste bizi bir ay boyunca uğraştırdılar. Ama onlar isteseler de istemeseler de biz bu kanunu çıkaracağız dedik ve çıkardık. Şimdi artık meydanlarda yoklar. Biz memleketimizin, insanlarımızın hayrına olan her şeyi yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Milletimiz kimin gelişen büyüyen Türkiye için çalıştığını, kimin de tekerine çomak sokmaya çalıştığını çok iyi biliyor. Allah’ın izni ile onların maskesi Pazar günü milletimiz tarafından düşürülecek.” ifadelerini kullandı.
“ASIL MİLLİYETÇİ AK PARTİ VE ONUN AK KADROLARIDIR”
Milliyetçi Hareket Partisinin de ortağı olduğu ANASOL-M Hükümeti zamanında yaşanan sıkıntıları anlatarak konuşmasına başlayan Baybatur, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti Grubunun önerisiyle suya getirilen yüzde 60’lık indirime karşı çıkan MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Grubunu eleştirdi. Baybatur, “Bundan bir süre önce, Büyükşehir Belediye gazetesinde utanmadan sıkılmadan sanki biz suya zam yapılmasını istemişiz gibi ’AKP’den suya zam’ başlığı altında haber yaptılar. Peki, sonra ne oldu? Geçtiğimiz ay yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bizim Grup Başkanımız, İl Başkanımız Zülfikar Gürcan başkanımızın önderliğinde 47 tane aslan gibi AK Partili, Büyükşehir Belediyesinin suya yapmış olduğu bu zamma karşılık sizin içme sularınızı yüzde 60 oranında indirime gittiler. Burada ne oldu biliyor musunuz? O milliyetçiyim diye geçinen, o vatanseverim diye geçinen MHP’li meclis üyeleri ‘suya yapılan bu indirim kabul edilemez, iflas ederiz’ dedi ve AK Partili meclis üyelerince suya getirilen indirime ret oyu verdi arkadaşlar ret oyu. CHP ise çekimser oy verdi. Şimdi ben size soruyorum. İçme suyuna yüzde 60 indirim yaptıran AK Parti mi Manisa’yı seviyor, AK Parti mi milliyetçi, AK Parti mi halkçı? Yoksa yüzde 60 indirime karşı çıkan sözüm ona MHP mi? Yoksa sözüm ona halkçı olan CHP mi? Takdiri sizlere bırakıyorum.” diye konuştu.