AK Parti Manisa Milletvekili adayları Manisa’nın Turgutlu ilçesinde aday tanıtım toplantısına katıldı.
Turgutlu İlçe Teşkilatı önünde yapılan ve yüzlerce partilinin katıldığı aday tanıtım toplantısına Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Manisa Milletvekili Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Şule Tunalı, İsmail Bilen, Musa Aydın, Güzide İçen Kasap, Ak Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, Turgutlu Kadın Kolları Başkanı, Büyükşehir ve Turgutlu Şehir meclis üyeleri ve 2 dönem Turgutlu Belediye Başkanlığı yapan Serhat Orhan katıldı.
Aday tanıtım toplantısında adaylar sırayla mikrofona gelerek hem partilileriyle buluştu hem de büyük Türkiye için Turgutlululardan destek istedi. AK Parti iktidarında ülkenin çıta atladığını belirten milletvekilleri ve adayları partililer tarafından coşkuyla desteklendi. Gençlik Kollarından il başkanlığına uzanan bir yol izleyen Murat Baybatur, Selçuk Özdağ ve Turgutlulu adaylar Güzide İçen Kasap ve Musa Yılmaz alandaki partililerden büyük alkış alırken, Turgutlu’da 2 dönem belediye başkanlığı yapan Serhat Orhan da alana girdiğinde büyük bir coşkuyla alkışlandı. Baybatur, "Turgutlu Ovası, Ak kadroların yuvası" derken Selçuk Özdağ ise MHP’nin Manisa’da yaptığı aday sıralamasına değinerek, "Bana ülkücü değil diyorlar da Zeynel Balkız mı Milliyetçi? Ben 7 yıl hapis yattım, Devlet Bahçeli mi ülkücü?" dedi. Turgutlulu adaylar Musa Yılmaz ve Güzide İçen Kasap ise AK Parti’nin bir neferi olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Kürsüye çıkan Güzide İçen Kasap’ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken Güzide İçen Kasap, "Ak kadrolarda yer almak bizler için gururdur, kurucu genel başkanımız ve şimdi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aynı dava yolunda yürümek bizleri bir kat daha mutlu ediyor" diye konuştu.
Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber yaptığı açıklamalarda hem Gediz’e zarar verilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade ederken, geçtiğimiz gün yaşanan don felaketi nedeniyle yaşanan üzüm kaybı için hükümetin düğmeye bastığı dile getirdi. Berber, "Bize hep çamur attılar ’Gediz’i katlediyorlar’ diye ama biz ’Gediz’e zarar gelmeyecek’ dedik ve durum ortada. Gediz’e sahip çıkıyoruz. Ovamızda her zaman istediğimiz olmayabiliyor. Geçtiğimiz günlerde üzüm bağlarında yaşanan don olayı bizleri üzdü ve bizlerde bölge milletvekilleri olarak, iktidar olarak gerekeni yapmak adına çalışmalara başladık. Çiftçilerimizin kredi borçlarını 1 yıla kadar erteledik ve Ziraat Bankasında 5 yıllık yapılandırma ile borçlara düzenleme getirdik. TARSİM’li olan çiftçilerimizin zararları karşılanacak. Tüm çiftçilerimizin borçları ötelenecek" dedi.
Diğer siyasi partilerin yapacakları maaş artırımları ile ilgili vaatlerini değerlendiren Berber şunları söyledi:
"Bunlar boş vaatler öyle bol keseden atmakla olmuyor bu işler. Dedikleri gibi maaş dağıtımı yapılırsa yine eskisi gibi IMF’nin eline düşeriz. Biz bunların yaptıklarını ödedik. Gelirin yüzde 85’i faizlere gidiyordu ve geriye kalan yüzde 15 ile yatırım mı yapacaksın, eğitime, sağlığa bütçemi ayıracaksın. Biz borçları ödedik, şimdi en fazla bütçeyi geleceğimizi oluşturacak öğrencilerimize ayırıyoruz. Eğitim bütçesi yaklaşık 100 Milyar TL, biz boş vaatlerle uğraşmıyoruz. Yeni ve büyük Türkiye için çalışıyoruz. Halkımızın desteğiyle yine 7 Haziran’da bu ülkeyi Ak kadrolar yönetecek."