AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Kula’da vatandaşın ve esnafın büyük ilgisi ile karşılandı. Murat Baybatur, Kula’da esnafı ziyaret ederek yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesi destek istedi. Esnafla sohbet eden Murat Baybatur, Kulalıların büyük ilgi gördü.
Türkiye’nin birçok komşusunda demokrasinin alt üst edilerek savaş durumuna geçildiğini belirten Murat Baybatur,"Birçok komşu ülkemizde kardeş kardeşi kırıyor. Herkes zalimlerden kaçabilmek için sığınacak yer arıyor. Bu ateş çemberi içinde Irak’ın, Suriye’nin, Lübnan’ın, Mısır’ın, Libya gibi ülkelerin arasında kalan ülkemiz resmen ateş çemberi içindedir. Fakat bu ateş çemberinin içinde öyle bir ülke var ki demokrasisiyle ayakta, birliğiyle, beraberliğiyle ayakta. O ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bu yüzden her defasında daha yüksek sesle biz birlikte Türkiye’yiz diyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin AK Parti ile geliştiğini ve kalkındığı vurgulayan Baybatur, "Bu ülkede AK Parti iktidarına kadar aileler kırtasiyelerde kitap arıyor, hastanelerde ilaç sırası bekliyorduk. Hava yolu diye bir şeyi bilmiyorduk. AK Parti iktidarı ile kitaplar öğrenci kardeşlerimizin masalarında hazır hale geldi. Hastanelerdeki çileli ilaç kuyrukları ve aylar süren tedavi sıraları sona erdi. Hava yollarını halkın yolu haline getirerek bizler ve milletimiz hava yolu ile tanıştı. AK Parti bu ülkeye medeniyet getirdi ufuk kazandırdı" şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz yerel seçimlerde Kula Belediyesi’ni MHP’nin kazanmış olmasının halkın tercihi olduğunu ve demokrasiyi en çok işleten partinin AK Parti olduğu için halkın iradesine sonuna kadar saygılı olduklarını belirten Baybatur, "Vatandaşlarımız şimdi kıyas edecekler. AK Parti döneminde mi yoksa MHP döneminde mi daha çok hizmet yapıldı. Seçim zamanı geldiğin de de herkes cevabı gereken yerlere verecektir." dedi.