AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, “Engellilerin hayata katıldığı toplumlar, daha hızlı gelişmekte ve daha güçlü olmaktadır.” dedi.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, Engelliler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğunu dile getiren Fisun Kumbaracı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hepimizin bir birimizi daha iyi anlayabilmesi için, bir gün engelli olabileceğimizi unutmadan empati yapmamız gerekmektedir. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturulmakla mümkün olacaktır. Engellilerin hayata katıldığı toplumlar, daha hızlı gelişmekte ve daha güçlü olmaktadır. Zihniyetimizdeki engelleri ortadan kaldırmadıkça hiçbir kural, hiçbir yasa engellilerimizin yaşadığı zorlukları tam olarak gideremeyecektir. Tüm insanların unutmaması gereken bir şey var ki, o da engellilerimizin bu toplumun bir parçası olduklarıdır.”
AK Parti’nin engelli vatandaşların topluma entegrasyonu yönünde bir çok kolaylıklar sağladığını belirten Kumbaracı mesajına şöyle devam etti: “Engelli vatandaşların eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması gibi önemli adımların atılması özellikle partimiz döneminde çok daha net bir şekilde görülmektedir. Partimiz bünyesinde hizmet eden Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) birimi, toplumdaki engelli vatandaşların bir çoğuna ulaşıp, sorunlarına çözüm yolu aramaktadır. AK Parti olarak engelli vatandaşlarımızın her türlü haktan yararlanabilmesi, eğitim, sağlık, spor, kültür ve sanat faaliyetleri içinde aktif olarak yer alabilmeleri bizler için çok büyük önem taşıyor. Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyor, sağlıklı ve engelsiz bir dünya diliyorum.”