AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “7 Haziran’da İktidara geldiğimizde Suriyelileri geri göndereceğiz” sözlerine tepki gösterdi. Özdağ, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AK Parti iktidarına karşı yüzüklerin efendisinin kardeşliğini oynuyor” dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ seçim çalışmaları kapsamında gittiği Ahmetli ilçesinde sanayi sitesi esnafını ziyaret etti. Selçuk Özdağ ziyaretleri sırasında karşılaştığı Suriyeli sığınmacılardan Osman adında ki bir çocuğun okula gitmediğini öğrenince İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne ve danışmanlarına Osman’ın okula başlamıs için gerekenlerin yapılaması talimatını verdi.
Çocuğun Osman adında Kürt kökenli Suriyeli bir ailenin oğlu olduğunu kaydeden Özdağ, “İktidarımız 13 yıldır nerede mağdur ve mazlum varsa onun yanında olma gücünü göstermiştir. Seçim çalışmaları kapsamında Ahmetli ilçemize yaptığımız bu ziyaretimizde adının Osman olduğunu öğrendiğimiz bu kardeşimizin okula gitmediğini öğrendik. Bu çocuk okumalı ve okuyarak doktor, mühendis olmalı. Biz Kılıçdaroğlu gibi ‘alın başınızı gidin’ diyecek tabiata sahip değil, o insanlara devlet şefkatini, millet olma bilincini verecek güce sahip bir iktidar partisiyiz. Türküyle, Kürdüyle, Türkmeniyle, Arabıyla hep birlikte en önemli ortak paydamız var. O da İslam. İslam’da insanlığa, merhamete, vicdana ve yardımlaşmaya, kardeşliğe dayalıdır” dedi.
“2 MİLYON SURİYELİ SIĞINMACI VAR”
“Kılıçdaroğlu Türkiye’ye sığınan 2 Milyon Suriyeli ile ilgili olarak CHP iktidara geldiklerinde bunları tekrar Suriye’ye ve Irak’a göndereceklerini söylüyor” diyen Özdağ ,“Bu insanların içerisinde yaklaşık 400 bin civarında Kürt, 200 bin civarında Türkmen, 300 bin civarında Arap var. Toplamda Kürt, Türkmen, Arap, Yezidi ve diğer etnik kökene ait vatandaşlar var. Türkiye Ensari Muhacir ilişkisi içerisinde sığınan Suriyeli vatandaşlara ev sahipliği yapıyor. Daha önceki yıllarda Bulgaristan’dan gelen Türklere, Irak’tan gelen Kürtlere, Peşmergelere yaptığı gibi. Bu topraklar o çaresiz, mağdur ve mazlum insanlar için son liman.”
“DEMİRTAŞ KÜRTLERİN HAKKINI ÖZDE DEĞİL SÖZDE SAVUNUYOR”
Selçuk Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi son liman olarak gören çaresiz mağdur insanları geri gönderme ifadesinde bulunduğunu hatırlattı. Özdağ, Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ve Türkmenlerin hakkını savunduğunu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise sessiz kalışının manidar olduğunu söyledi. Özdağ konuşmasına şöyle devam etti: “Bu noktada HDP’nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a sesleniyorum; Kılıçdaroğlu Kürt kökenli Suriyelileri ve diğer insanları Suriye’ye göndereceğini söylüyor. Gönderdiğinde Esad ateşinin içine atacak. Bu insanlar idam edilecek. Açlığa, susuzluğa mahkum bırakılacak. Sesini niye çıkartmıyorsun? Kürtlerin hakkını niye savunmuyorsun? Hadi anladık Araplar senin derdin değil, Türkmenler senin derdin değil. 400 bin civarındaki Suriye’den Türkiye’ye sığınan Kürtler de mi derdin değil?”
“BAHÇELİ, KILIÇDAROĞLU’NU BIRAKIP VİCDANININ SESİNİ DİNLEMELİ”
2 Milyon Suriyeliyi göndermenin öncelikle bir vicdan ve insanlık meselesi olduğunu kaydeden Özdağ, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AK Parti iktidarına karşı yüzüklerin efendisinin kardeşliğini oynuyor. Bahçeli Kılıçdaroğlu’nu dinlemekten kurtulmalı ve insanlığın, merhametin, vicdanının sesini dinlemelidir. Bu insanlar son liman olarak Türkiye’ye sığınmışlar. Bu insanları Esed’in kucağına atmak, idama göndermek ve açlığa, susuzluğa, çaresizliğe bırakmak ne insanlığa yakışır, ne de vicdanlara” diye konuştu.
Selçuk Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek, “Suriye’den Türkiye’ye sığınan yaklaşık 300 bin civarında Türkmen var. Mülteci, sığınmacı olarak, bu insanlar Suriye’ye gittiklerinde öldürülecekler. Orada açlığa, yokluğa mahkum olacaklar. Kılıçdaroğlu’na karşı sesini neden çıkartmıyorsun. Bu yüzüklerin kardeşliği neden burada da devam ediyor. Orada dahi olsa aykırı bir ses verin. İnsanlığın, merhametin, vicdanlı olmanın sesini verin. Bunları veremiyorlar. Bu noktada dahi AK Parti’den intikam almak uğruna dolaysız, dolaylı ya da doğrudan direkt olarak işbirliğine giriyorlar. Birbirlerine destek oluyorlar. Bu konuyu Türkiye’de ki Kürtlerin, Türkmenlerin, Arapların taktirine sunuyorum. Kamuoyu en doğru değerlendirmeyi 7 Haziran’da yapacaktır” şeklinde konuştu.