Alaşehir Belediyesi tarafından ’Alaşehir’i Tanıtım Atağı’ adı altında gerçekleştirilen Alaşehir’in kültürel, ekonomik ve yer altı zenginliklerinin yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Almanya’da açılan Fuar’a katılan Alaşehir Belediye Başkanı Danışmanı Sami Çeltikoğlu Almanya’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başta Sultaniye üzümü olmak üzere Sarıkız Maden Suyu, Pekmez ve üzüm sirkesinin tanıtılması için çalışmalar yapıldı. Berlin merkezli Federal İşverenler Birliği BUV- (Bundesverband der Unternehmervereinigungen e.V.), KRV Eyaleti’nde düzenlenen fuara 87 şirket ve yaklaşık 3 bin 500 ziyaretçi katıldı.
Fuar hakkında açıklamalarda bulunan Alaşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu, Almanya Ekonomi Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen fuarın Alaşehir Belediyesi açısından çok verimli geçtiğini belirterek, "Fuar süresinde yaklaşık 40 firma temsilcisi ile görüşme ve ürün tanıtma imkanı bulduk." dedi.
Fuara katılma amaçlarının Alaşehir Belediyesi aracılığıyla Alaşehir’in kendine has ürünlerinden olan Sarıkız doğal maden suyu, kuru üzüm, pekmez ve sirke gibi ürünleri önce tanıtmak sonra da yeni pazar alanı açmak olduğunu ifade eden Çeltikoğlu, “Sarıkız maden suyumuz Almanya’da da tanınan ve özellikle özellikle oradaki Türk marketlerden talebi olan bir ürün. Biz bunun yanında diğer ürünlerimiz olan kuru üzüm, pekmez ve sirkemizi de açtığımız stantta katılımcılara tanıtma fırsatı bulduk. Fuarda Alman Ekonomi Bakanı ve standımızı ziyaret eden misafirlere içinde tüm ürünlerimizin yer aldığı hediye paketlerinden hediye ettik. Fuarın bizim için çok iyi geçtiğini ifade edebilirim” diye konuştu.