Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaşehir İlçe Teşkilatı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle ilçe merkezinde bin kişilik pilav ve hoşaf hayrı yaptı.
Alaşehir CHP Teşkilatı, sevgi yolu üzerinde bulunan CHP Lokali önünde vatandaşlara tavuklu pilav ve hoşaf dağıttı. Çanakkale şehitlerini anmak için bu ikramı düzenlediklerini belirten CHP Alaşehir İlçe Başkanı Ahmet Akgündüz, "Çanakkale’de şehit düşen ve bizlerin bu günleri görmemizi sağlayan şehit ve gazilerimizi anmak için o günler için milli yemeğimiz olan hoşafla beraber tavuklu pilav ikram etmeyi uygun gördük. Onlar için ne yapsak azdır. Türk Milleti olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi asla unutmayacağız ve sonsuza kadar yaşatacağız. Unutturmaya çalışanlarla da izin vermeyeceğiz." dedi.
ÇANAKKALE SAVAŞI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Alaşehir CHP Yönetim Kurulu Üyesi emekli tarih öğretmeni Mustafa Arıkan, Çanakkale Savaşı hakkında bilgi vererek, "1914-1918 yılları arasında yaşanan Birinci Dünya Savaşı diğer adıyla bir paylaşım savaşıdır. Ham madde ve pazarı paylaşamayan devletler arasında çıkan savaşta dünya genelinde yaklaşık 10 milyon insan hayatını kaybetmiştir. Osmanlı Devleti savaşa büyük ümitlerle katıldı, ancak itilaf devletleri savaşı kaybedince , Osmanlı Devleti de kaybetmiş sayıldı. İtilaf devletleri denizden Rusya’ya geçmeye çalışmış, başaramayınca karadan geçmeyi denemişlerdir. Ancak Ulu Önder Atatürk’ün ’ben size savaşmayı,değil ölmeyi emrediyorum’ sözüyle Türk askeri büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek düşman askerinin geçişine izin vermemiştir. Ancak bu savaşta 250 bin vatandaşımız şehit düşmüştür. Bugün bu şehitlerimizi anmak için buradayız." diye konuştu.