Dört yıl önce eğitime başlayan Alaşehir Fen Lisesi ilk mezunlarını verdi. Turkuaz Düğün Tesislerinde yapılan mezuniyet töreninde 40 öğrenci mezuniyet diplamasını alarak mutluluklarını aileleri ile paylaştı.
Alaşehir Fen Lisesi’nin ilk mezuniyet törneine öğrenciler, öğretmenler, veliler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir katıldı. Öğrenciler öğretmenleriyle velileriyle, arkadaşlarıyla günün anısına fotoğraf çektirerek, töreni yaşamlarının bir parçası haline getirdiler. İlk mezunlarda okul birincisi olan Kadir Kuran okul kütüğüne ilk çivi çakarken, okul flamasını da Oktay Cankazak’a teslim etti.
Törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir, "İlçemizin seçkin okullarından birisi olan Fen Lisemiz ilk mezunlarını verdi. Fen Lisemiz ilk mezunlarını vermekle kalmadı, ilçemizin başarı derecesini de yükseltti. Geçmiş yıllarda 15 ilçe arasında 14’üncü sıralarda bulunan ilçemiz bu yıl özellikle Fen Lisemizin başarısından dolayı ilk sekiz sıraya girmeyi başarmıştır. Fen Lisesinde LGS’de ilk on bin içerisine 9 öğrencimiz girerken, Burakcan Akkoç adlı öğrencimiz de LGS’de 1319’uncu olarak ayrıca gururumuz olmuştur. Öğrencilerimizin başarılarının yükselmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutluyorum" dedi.
Akşam yemeğinden sonra düzenlenen törende, öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak doyasoya eğlendiler.