Gittiği bütün ilçelerde adeta milletvekili gibi karşılanan MHP Manisa milletvekili aday adayı Ali Özbayram’ı karşılama geleneği Kemerdamları Mahallesinde de devam etti.
Mahalle ziyaretlerinin ilkine Salihli’nin Kemerdamları mahallesinden başlayan Özbayram, “Gidilmedik yer, çalınmadık kapı ve sıkılmadık el bırakmayacağız. Çünkü bizler yani Türk-İslam Ülkücüleri toprağı dağda, çiçeği saksıda, çileyi ise edebiyat kitaplarında okumadık, bizzat kendisiyiz ve içinden geliyoruz.” dedi.
Özbayram burada yaptığı konuşmada, “Mensubu olmaktan şeref duyduğum Asil Türk Milletinin fedakar evlatları. Bugün burada güzel kente ülkemize hizmet etme şevk ve heyecanı ile çıkmış olduğum bu kutsal yol Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönemlerinden birisidir. Milletimize bölünme çözüm diye yutturulmaya çalışılmaktadır. Süleyman Şah türbesinin adeta kaçırılarak taşınması, milletimize reva görülmüştür. Şırnak ve Cizre’de sınav yapamaz hale geldiğimiz, daha önce ‘Bebek katili Öcalan ile görüşen şerefsizdir’ diyenlerin bugün mecliste, yaptıkları görüşmeleri inkar edememeleri ortadadır” şeklinde konuştu.
"Bugün itibariyle Türkiye birçok ilde özellikle üniversitelerde güvenliği sağlamaktan aciz hale gelmiştir” diyen Özbayram, “Fırat Çakıroğlu kardeşimiz teröristler tarafından katledilmiştir. Şehit düşmüştür. Acımız tarifsizdir. Türk milletinin AKP ile girdiği dağılma sürecini engelleme sadece MHP ile mümkün olabilecektir. Gırtlağına kadar yolsuzluğa batanlardan kurtarmak bizim sayemizde mümkün olacaktır. Geçim derdinde çok vatandaşımız varken saraylarda sefa sürenlerden kurtulmak bizimle mümkün olacaktır. Yolsuzluklar tavan yapmışken milyonlar sefalete bırakılmışken Aziz milletimizi kurtarmak vatan borcudur." dedi.
MHP Manisa Milletvekili aday adayı Ali Özbayram siyasetin amacının insana hizmet olduğunu belirterek, “Siyasetçinin hedefi de mensubu bulunduğu milletini daha ileriye götürmektir. Bu hedefe ulaşmak için adil, dürüst, ilkeli ve kent milliyetçiliğini ön plana çıkaran bir çalışma planladık. İşte bu ilkeleri kendime rehber kabul ederek Milliyetçi Hareketin içinde bulunmaktayım. Manisa şehrine hizmet etmek için Milletvekili aday adayı oldum. Türk Milliyetçilerinin iktidarında Manisa’da ve Türkiye’de fabrika bacaları tütecek, istihdam artacak, çiftçiye sulu tarım yapması için gerekli çalışmalar yapılacak ve göç duracak. Şimdiden bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. Memur, çiftçi ve esnaflardan oluşan bir AR-GE birimi oluşturduk. Henüz aday adaylığımız süresince Milletvekili olduğumuzda yapacağımız çalışmalar ve vereceğimiz kanun teklifleri bu grup tarafından itina ile çalışılarak hazırlanmaya devam ediyor. Artık Milliyetçi Hareket iktidarında 5 ton üzüm getiren amcam 1 yıllık çiftçi Bağ-Kur’u ödenmiş kabul edilerek desteklenecek. Bu rakam 10 ton olduğunda ise eşi ile beraber bu sosyal güvenlik reformu desteklenecek. Çünkü sosyal devlet olmanın şartı budur. Bunu biliyor ve ona göre önlemlerimizi ve çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.
KEMERDAMLARI SPOR’DAN PLAKET
Kemerdamları spor kulübüne vermiş olduğu desteklerden dolayı kendisine kulüp başkanı tarafından Ali Özbayram’a plaket takdim edildi. Özbayram, amatör sporu her zaman desteklediğini ve Ankara’ya gittiğinde amatör sporun sorunlarının çözülmesinde kesin sonuçlar alacaklarını söyledi.
MHP genel Merkezi, partililer ve vatandaşların uygun görmesi halinde Manisa’yı temsilen Milletvekili adayı olarak çalışmalarını hızlandıracağını açıklayan Özbayram, vatandaşın sorunlarını cevaplarken, meydandaki alkış ve tezahüratlar dikkatten kaçmadı. Milletvekili olduğu takdirde Ankara’daki mesaisinin dışındaki bütün zamanları Manisa’da geçireceğini ifade eden Ali Özbayram, özellikle Manisa’nın gözü ve kulağı olan köylülerle sürekli iç içe olarak kırsal kesimin sorunlarına çözüm bulacaklarını sözlerine ekledi.
’KİM KİMİNLE ve NİÇİN MÜCADELE EDECEKTİR?’
“Son gelişmelerin ortaya çıkardığı ilk sonuç ve tezahürlere bakıldığında, bu sorunun cevabını bulmak güç olmayacaktır. Yapılan beyanlar, beklenti ve niyetlere ışık tutmaktadır” diyen Özbayram şunları söyledi:
“Bu çevrelerin yaptığı ilk çağrı, halk savunma güçleri olarak andıkları silahlı PKK teröristlerinin siyasi sürece katılmasının önünün açılması için, ayrım yapılmaksızın genel siyasi af çıkartılması çağrısı olmuştur. Şimdi ‘barış elçisi’ olarak görülen bu çevreler, Hükümetle terörist PKK’ya eşit mesafede durduklarını söylemişler ve son dönemde Türkiye’de uygulanan projelerin mimarının ‘Sayın’ diye hitap ettikleri terörist başı olduğunu belirtmişlerdir. İmralı’daki katil lehine özgürlük ve af sloganlarının atılmış nümayişler yapılmıştır. Milliyetçi Hareket’in iç huzur ve istikrar ortamının zarar görmesi ve milli bütünlüğümüzün bozulması riski taşıyan gelişmelere karşı gösterdiği hassasiyet bundan kaynaklanmaktadır. Bu samimi endişeler aşırı ve gereksiz bir korkunun ve vehimin ürünü değildir. Bu hayati konunun hafife alınmaya tahammülü yoktur. Bu aziz vatan sokakta bulunmamıştır.”
Özbayram açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Bu konuda fikir yürütülürken, Irak’taki siyasi çözülme ve parçalanma sürecinde Kuzey Irak’ta adım adım bir Kürt devleti kurulması yolunda yaşanan gelişmeler çok iyi değerlendirilmelidir. Kürt grupların bu süreçte sergiledikleri küstah tutumlar ve ortaya çıkan bu yeni dinamiklerin Türkiye üzerindeki muhtemel yansımaları da gereken ciddiyetle göz önünde bulundurulmalıdır. Türkiye’yi bir bütün olarak kucaklayan ve ortak değerlerin oluşturduğu büyük Türk milletinin mutluluğunu, refahını ve kardeşliğini her düşüncenin üstünde tutan Milliyetçi Hareket, Türkiye’nin onurlu ve parlak geleceği için fütur getirmeyen bir cesaret ve metanetle ve sönmeyen bir vatan aşkı ile mücadeleye devam edecektir.”